Vliegveld van Zürich

Het vliegveld van Zürich, Kloten Airport, is het grootste vliegveld in Zwitserland. Vooral door wintersporters wordt het vliegveld het meest gebruikte vanwege de vele vluchten en goede aansluitingen op het openbaar vervoer. Bij aankomst op de luchthaven kan je per trein of bus eenvoudig doorreizen naar je wintersportbestemming. Vanuit Schiphol kan je met Easyjet, KLM en Swiss Air rechtstreeks naar Zürich Airport vliegen vanaf €29 per enkele reis.

Over het vliegveld van Zürich

Al in 1921 werd het vliegveld van Zürich gebouwd. Pas in 1945 kwam de ontwikkeling van het vliegveld serieus op gang en werd de luchthaven op de huidige locatie gebouwd. Het werd vernoemd naar de gemeente Kloten waar de luchthaven gebouwd werd. Momenteel heeft het vliegveld 3 landingsbanen. In 2003 werd een Airside center gebouwd, de kern van de luchthaven. Op het Airside center zijn 3 Airside pieren met daarin de 4 terminals (A, B, D en E) aangesloten. Zodoende passeren alle passagiers het Airside center. In het Airside center vind je het Airport Center met daarin diverse gebouwen met voorzieningen als de check-in desk, winkelcentra, een treinstation, een tram-en busterminal en parkeerplaatsen. Ook zijn er voorzieningen aanwezig zoals het duty-free shopping gedeelte, bars, restaurants, banken en pinautomaten en de vliegveld beveiliging.

Vervoer van het vliegveld van Zürich naar de stad

Zürich Airport kent een perfecte aansluiting op het openbaar vervoer. Je kunt eenvoudig naar het centrum van Zürich doorreizen, naar een andere stad of naar een bepaalde wintersportbestemming. Vervoer van het vliegveld van Zürich naar de stad of centrum is op verschillende manieren mogelijk.

Makkelijk, goedkoop en snel is de trein de nemen. Onder het vliegveld van Zürich (Airport center) vind je het treinstation van de luchthaven. Hier vertrekken regelmatig S-Bahn treinen, InterRegio treinen (IR), InterCity treinen (IC) en Eurocity treinen (EC) naar bestemmingen in Zwitserland als Basel, Bern, Biel/Bienne, Brig, Geneve, Lausanne, Luzern, St. Gallen en Winterthur. Ook rijden er regelmatig treinen naar internationale treinstations als Konstanz, München en Romanshorn.

Per uur rijden er 13 treinen naar het centraal station van Zürich (Zürich Hauptbahnhof). De rit duurt ongeveer 13 minuten. Op Zürich Hauptbahnhof kan je overstappen op treinen die je naar andere bestemmingen in Zwitserland brengen zoals Zermatt, Brig, Lauterbrunne, Interlaken, Davos, St Moritz etc.

Een tweede optie is vervoer per tram of lightrail. Onder het vliegveld vind je tram/lightrail aansluitingen die je naar plaatsen in de omgeving van het vliegveld brengen. Lijn 10 brengt je naar het centraal station van Zürich.

Uiteraard is het ook mogelijk om per taxi naar Zürich of een andere plaats te reizen. Bekijk prijzen en reistijden van taxi’s.