Vliegvelden in Zwitserland

Er zijn flink wat vliegvelden in Zwitserland te vinden. Over het hele land verspreid vind je tal van vliegvelden. Een aantal luchthavens in Zwitserland wordt gebruikt voor internationale vluchten maar er zijn er ook die voornamelijk gebruikt worden voor privévluchten of binnenlandse vluchten. Vanuit Nederland kan je rechtstreeks naar Zürich, Basel en Geneve vliegen. Je kunt vanuit Nederland vrij goedkoop naar Zwitserland vliegen. Zo boek je al een vliegticket naar Zwitserland vanaf €29 per enkele reis.

Het belangrijkste vliegveld van Zwitserland

Veruit het belangrijkste vliegveld van Zwitserland is het vliegveld van Zurich, Zurich Airport of ook wel Zurich-Kloten Airport genoemd. Jaarlijks maken ruim 30 miljoen passagiers gebruik van deze luchthaven. De meeste reizigers vliegen vanaf het vliegveld naar Londen gevolgd door Dubai, Berlijn en New York. Amsterdam staat op de 10e plaats wat betreft meest populaire reizigersbestemming vanaf Zürich Airport.

Magazine (List)

Nationale vliegvelden in Zwitseralnd

Naast de internationale vliegvelden zijn er in Zwitserland ook tal van vliegvelden te vinden die alleen op nationaal niveau worden gebruikt, dus voor binnenlandse vluchten. Denk aan vliegvelden als St. Gallen–Altenrhein Airport, Lausanne Airport, Lugano Airport en Samedan Airport.

Vliegvelden in Zwitserland

8.6

Vliegvelden in Zwitserland

8.6/10