Vliegveld van Barcelona

El Prat Airport is het belangrijkste vliegveld van Barcelona en het op één na grootste vliegveld van Spanje. Slechts alleen het vliegveld van Madrid, Madrid-Barajas Airport, is groter. De op één na drukste vliegverbinding is Barcelona – Amsterdam. Jaarlijks maken ruim 1.2 miljoen reizigers gebruik van deze verbinding. Vliegtickets van Schiphol naar Barcelona boek je vanaf €39 per enkele reis.

Over het vliegveld van Barcelona El Prat

Barcelona’s El Prat Airport werd in 1918 aangelegd. Al in 1927 werden de eerste commerciële vluchten van het vliegveld uit gevoerd. Het was een vlucht van de nationale vliegtuigmaatschappij Iberia tussen Madrid en Barcelona. Omdat het aantal passagiers snel groeide breidde het vliegveld het aantal vluchten in de loop der jaren uit. Ook vinden er uitbreidingen aan landingsbanen en gebouwen plaats. Zo werd in 1992 een nieuwe verkeerstoren in gebruik genomen en in 2009 de nieuwe terminal 1 waar de meeste vluchten aankomen.

In 2016 verwerkte het vliegveld ruim 44 miljoen reizigers. De meeste vluchten daarvan komen aan bij terminal 1. De oude terminal 2 ontvangt vooral de low-budget vluchten van prijsvechters als Easyjet en Ryanair.

Vervoer van het vliegveld van Barcelona naar de stad

Om vanuit de luchthaven naar het centrum van Barcelona te komen zijn er meerdere opties mogelijk. De snelste manier van vervoer van het vliegveld van Barcelona naar de stad is met de Rodalies Barcelona. Deze regionale trein vertrekt van terminal 2 en brengt je in 30 minuten naar het centrale treinstation van Barcelona, Barcelona Sant. Vanaf dit station zijn er goede aansluitingen op de metro en andere treinen (bijvoorbeeld naar Madrid).

Sinds 2016 is het ook mogelijk om per metro naar het centrum van Barcelona te reizen. Onder terminal 1 (Aeroport T1) en onder terminal 2 )Aeroport T2) vertrekken zeer regelmatig metro’s naar de stad. Met lijn 9 zit je in 40 minuten en voor een paar Euro in het centrum.

Nog een mogelijkheid is de bus. Met TMB (Transports Metropolitans de Barcelona) lijn 46 rij je rechtstreeks van terminal 1 en 2 naar hartje Barcelona ( Plaça Catalunya). Ook kan je met de bus naar vliegveld Reus (Reus Airport) of Girona doorreizen.

Uiteraard kan je ook per taxi naar de stad reizen. Taxi’s in Spanje zijn goed betaalbaar. Je kan ze vooraf online reserveren. Bekijk prijzen van taxi’s.