Vliegveld van Wenen

Met stip het grootste en belangrijkste vliegveld van Oostenrijk is het vliegveld van Wenen. De andere Oostenrijkse vliegvelden vallen totaal in het niet vergeleken met dat van hun grote broer Wenen. Vanaf het vliegveld worden vluchten naar omringende buurlanden, andere Europese landen en naar andere werelddelen uitgevoerd. Vanaf Schiphol kan je dagelijks rechtstreeks naar Wenen vliegen. Een vliegticket van Nederland naar Wenen kan je vanaf €29 boeken per enkele reis.

Over het vliegveld van Wenen

Wien-Flughafen, het vliegveld van Wenen, ligt ongeveer 18 kilometer ten zuidoosten van Wenen in de plaats Schwechat. Het vliegveld werd in 1938 in gebruik genomen. Het is de thuisbasis voor vliegtuigmaatschappij Austrian Airlines, de nationale vliegtuigmaatschappij van Oostenrijk. Het vliegveld verwerkte in 2019 bijna 30 miljoen passagiers! Er zijn 4 terminals op het vliegveld van Wenen te vinden, 1, 1a, 2 en 3. Terminal twee is momenteel buiten gebruik. Het vliegveld is vrij modern met tal van voorzieningen en faciliteiten.

Van Nederland naar Wenen vliegen

Je kunt met verschillende vliegmaatschappijen rechtstreeks van Nederland naar Wenen vliegen. Zo kan je van Amsterdam naar Wenen vliegen met easyJet en Transavia. Ook kan je met Transavia vanuit Eindhoven, en Rotterdam/The Hague Airport naar Wenen vliegen tijdens het wintersport seizoen. Rechtstreekse vluchten van België naar Wenen zijn er ook. Je kunt met Brussel Airlines naar Wenen vliegen.

Goedkope vliegtickets naar Wenen

Er zijn diverse aanbieders van goedkope vliegtickets naar Wenen. Zo kan je met Transavia al vanaf €26 een vliegticket naar Wenen boeken. Ook bij RyanAir en Easyjet kan je vaak goedkope vliegticket naar Wenen vinden.

Vervoer van Wenen Airport naar het centrum van Wenen

Vanaf het vliegveld van Wenen kan je op diverse manieren naar het centrum van Wenen reizen. Zo is er een ondergronds treinstation op Wenen Airport aanwezig waar vandaan regelmatig trein naar Wenen rijden. Je kunt kiezen voor de goedkope S-Bahn (S7) die je in 25 minuten naar de stad brengt of de duurdere ICE en RailJet treinen die in 15 minuten heen- en weer rijden. Je kunt online tickets kopen of op het station.

Ook rijden er regelmatig bussen van het vliegveld van Wenen naar het centrum toe. Kaartje koop je in de bus. Er rijden ook bussen van het vliegveld naar Bratislava, Boedapest en Brno.

Uiteraard kan je ook een taxi vanaf de luchthaven van Wenen naar de stad nemen. Reken op ongeveer €40 per rit.