Vliegveld van Salzburg

Op het vliegveld van Wenen na is het vliegveld van Salzburg het grootste vliegveld van Oostenrijk. Salzburg Airport is in de wintermaanden stukken drukken dan in de zomermaanden vanwege de grote hoeveelheid toeristen die via het vliegveld de pistes in de regio opzoekt. Vanuit Nederland kan je rechtstreeks naar Salzburg vliegen vanaf €36 per enkele reis.

Over het vliegveld van Salzburg

Flughafen Salzburg W.A. Mozart, het vliegveld van Salzburg, is vernoemd naar componist Wolfgang Amadeus Mozart die lange tijd in het centrum van de stad woonde en veruit de bekendste inwoners van de stad was. Salzburg Airport werd op 16 augustus 1926 in gebruik genomen. Vlak na WOII werd het vliegveld lange tijd bezet door de Amerikanen. Er zijn twee terminals te vinden waarvan de eerste terminal veruit de grootste en belangrijkste is. Deze terminal heeft check-in desks. De tweede terminal wordt alleen gebruikt tijdens erg drukke dagen, voornamelijk tijdens het skiseizoen. Er zijn hier aanzienlijk minder faciliteiten en voorzieningen te vinden.

Van Nederland naar Salzburg vliegen

Je kunt tegenwoordig rechtstreeks van Nederland naar Salzburg vliegen. Vanuit Nederland kan je namelijk met diverse vliegtuigmaatschappijen naar Salzburg vliegen. Zo kan je van Amsterdam naar Salzburg vliegen met easyJet en Transavia. Ook kan je met Transavia vanuit Eindhoven, en Rotterdam/The Hague Airport naar Salzburg vliegen tijdens het wintersport seizoen. Rechtstreekse vluchten van België naar Salzburg zijn er helaas niet. Je kunt dan het beste naar München vliegen.

Goedkope vliegtickets naar Salzburg

Er zijn diverse aanbieders van goedkope vliegtickets naar Salzburg. Zo kan je met Transavia al vanaf €36 een vliegticket naar Salzburg boeken. Ook bij RyanAir en Easyjet kan je vaak goedkope vliegticket naar Salzburg vinden.

Vervoer van Salzburg Airport naar het centrum van Salzburg

Als je eenmaal op het vliegveld van Salzburg bent geland kan je per taxi of bus naar het centrum van Salzburg doorreizen of naar het treinstation van Salzburg. Elke 10 minuten rijdt er een bus van Salzburg airport naar het centrum van Salzburg. De rit met bus nummer 10 duurt ongeveer 15 minuten.

Elke 10 tot 20 minuten rijdt er ook een bus (bus nummer 2) van Salzburg airport naar het treinstation van Salzburg en vice versa. De rit duurt ongeveer 23 minuten.

Tickets voor de bus koop je voor €2,50 op het vliegveld van Salzburg of in de bus bij de buschauffeur.

Ook rijden er bussen van het vliegveld van Salzburg naar Zell am See, Maishofen, Saalfelden, Weißbach, St. Martin, Unken, Bad Reichenhall en Wals.

Salzburg Airport

8.7

Salzburg Airport

8.7/10