Vliegveld van Innsbruck

In het westen van Oostenrijk en middenin de Alpen ligt het vliegveld van Innsbruck. Veel wintersporters die gaan skiën maken van het vliegveld gebruik omdat het vlakbij een groot aantal populaire skioorden en skigebieden ligt. Vanaf Schiphol kan je het hele jaar door tweewekelijks rechtstreeks naar Innsbruck vliegen. Vanaf vliegveld Eindhoven en Rotterdam/The Hague Airport kan dat alleen in de winterperiode. Een vliegticket van Nederland naar Innsbruck boek je al vanaf €29.

Over het vliegveld van Innsbruck

In 1925 opende de luchthaven van Innsbruck haar deuren. Omdat het vliegveld op een hoogte van 581 meter werd gebouwd is het opstijgen en landen vrij lastig. Niet alle type vliegtuigen kunnen daarom op het vliegveld landen. De terminal van het vliegveld is redelijk verouderd en werd tijdens de Olympische winterspelen in 1964 opgeleverd. Er zijn concrete plannen om de terminal in 2019 te vervangen. Momenteel moet je ook je vliegtuig per airstays verlaten (mobiele trappen) waar dat normaal vaak per jetway (slurf) het geval is.

Op het vliegveld van Wenen en Salzburg na is het vliegveld van Innsbruck het grootste vliegveld van Oostenrijk. Ook is het het grootste vliegveld in Tirol. Jaarlijks worden ruim één miljoen passagiers verwerkt, grotendeels in de winterperiode. In de zomerperiode wordt het vliegveld veel minder gebruikt.

Goedkoop vliegticket naar Innsbruck boeken

Vanaf €29 kan je al een vliegticket naar Innsbruck boeken. Als je op tijd boekt en in een niet al te drukke periode reist, dan is de kans groot dat je een voordelig ticket kunt boeken. Reis je in een top-drukke periode zoal rond kerst, oud & nieuw of in de Krokusvakantie, dan betaal je aanzienlijk meer voor je vliegticket naar Innsbruck. Zoek en vergelijk prijzen. Wil je een goedkoop vliegticket naar Innsbruck boeken, zorg er dan voor dat je op tijd boekt. Bekijk hier de beste prijzen voor je vliegticket naar Innsbruck.

Vervoer van het vliegveld van Innsbruck naar de stad

Ben je op zoek naar vervoer van het vliegveld van Innsbruck naar de stad? Er zijn verschillende mogelijkheden om naar het centrum van Innsbruck te reizen op om direct door te reizen naar je wintersportbestemming. Omdat het vliegveld slechts 3 kilometer van het centrum van Innsbruck vandaag ligt kan je vrij voordelig een taxi nemen. Je kunt je taxi ter plekke regelen of online boeken zodat je niet lang hoeft te wachten. ERg handig als je in een drukke periode reis.

Reis je liever wat goedkoper, dan kan je per bus (city bus F) naar het centrum of het treinstation van Innsbruck reizen. De bus rijdt elke 15 minuten en doet ongeveer 20 minuten over de rit. De bus vertrekt voor de aankomsthal van het vliegveld. Vanaf het treinstation in Innsbruck kan je per trein doorreizen naar andere plaatsen in Tirol. Vaak heb je vanaf daar nog wel een taxi nodig om je hotel in een wintersportgebied te bereiken aangezien de wintersportgebieden een stuk hoger liggen.

9.1

Sihanoukville Airport

9.1/10