Vliegveld van Graz

Graz is na Wenen de tweede stad van Oostenrijk. De stad ligt in het zuidoosten van het land en tevens in de Alpen. Het vliegveld is niet heel groot. Het is qua vervoerde passagiers het op drie na grootste vliegveld van Oostenrijk. Het vliegveld is in de winterperiode stukken drukker dan in de zomerperiode door de grote hoeveelheid wintersporters die dan van het vliegveld gebruik maken. Dagelijks zijn er rechtstreekse vluchten van Schiphol naar het vliegveld van Graz. Vanaf €151 kan je al een enkele reis boeken

Over het vliegveld van Graz

In 1913 werd het Internationale vliegveld van Graz geopend. Het had toen nog grasveld als landingsbaan en wat hangars voor de vliegtuigen maar geen terminal. Pas in 1925 werd de eerste commerciële vlucht uitgevoerd vanaf Wenen. Vlak na de tweede wereldoorlog werd het vliegveld voor langere tijd niet gebruikt omdat Oostenrijk geen militaire en commerciële vliegtuigen mocht hebben. In 1951 ging het luchtruim weer open en werd de landingsbaan geasfalteerd. In 1969 en 1994 werd het vliegveld nogmaals verbouwd. Een nieuwe terminal met een capaciteit van 750.000 reizigers werd gebouwd. Er zijn nog altijd geen jetways (slurven) maar er wordt gebruik gemaakt van mobiele trappen om de passagiers uit de vliegtuigen te halen.

De luchthaven van Graz heeft één terminal. Op het vliegveld zijn diverse winkels, restaurants, geldwisselkantoren, reisbureaus, banken, pinautomaten en autoverhuurbedrijven.

Vervoer van het vliegveld van Graz naar de stad

Omdat de luchthaven van Graz niet direct in de stad zelf ligt maar bij Feldkirchen en Kalsdorf, twee randgemeentes, moet je nog een aardig stuk afleggen als je naar het centrum van Graz wilt komen. Het vliegveld ligt op 9,5 kilometer van het centrum van Graz af. Vervoer van de luchthaven van Graz naar het centrum van Graz is mogelijk per taxi, per bus of trein.

Taxi’s vind je voor de aankomsthal van Graz Airport. Ze zijn vaak niet al te duur. Bekijk prijzen van taxi’s naar Graz.

Ook de bus is een goede optie. In ieder geval een goedkopere optie. Voor de aankomsthal is een bushalte. Hier stoppen bussen die je voor enkele Euro’s Graz brengen. Iets verderop (+/- 800 meter) is nog een bushalte (Abtissendorf Abzweigung Flughafen). Hier rijden ook diverse bussen met Graz als bestemming. Buskaartjes koop je in de bus.

Nog een mogelijkheid om in het centrum van Graz te komen is de trein. Op 500 meter (loop)afstand van de aankomsthal is een treinstation (Flughafen Graz). Vanaf het treinstation van het vliegveld van Graz rij je in ongeveer 11 minuten naar het centrum. Kaartjes haal je uit de automaat op het station.

Graz Airport

8.2

Graz Airport

8.2/10