Vliegveld van München

Het vliegveld van München wordt veel gebruikt door wintersporters. Daarom wordt het dan ook vooral in de winterperiode gebruikt. Veel toeristen reizen vanaf de luchthaven van München door naar wintersportgebieden in zuidelijk Beieren of in Tirol in Oostenrijk. Vanuit Schiphol kan je rechtstreeks naar München vliegen. Een vliegticket van Nederland naar München kan je vanaf €29 boeken.

Over het vliegveld van München

Omdat de oude luchthaven van München, München Riem Airport al tientallen jaren aan vervanging toe was, opende het nieuwe vliegveld van München in 1992 haar deuren. Het moderne vliegveld, voluit geschreven “Flughafen München Franz Josef Strauß” beter bekend als München Flughafen of Munich Airport, werd vernoemd naar een luchtvaartpionier uit Beieren. De luchthaven heeft twee landingsbanen en twee passagiersterminals met daar tussenin nog een sub-terminal (plattegrond). De terminals en andere voorzieningen bevinden zich tussen de twee landingsbanen. Het vliegveld is uitgegroeid tot de tweede luchthaven van Duitsland achter het vliegveld van Frankfurt. Het vervoerde in 2016 ruim 42 miljoen passagiers. Het is daarmee op 6 andere vliegvelden na het drukste vliegveld van Europa. Naast vliegveld Frankfurt heeft Lufthansa München Airport gekozen als standplaats.

Voorzieningen op het vliegveld van München

Vanwege de voortdurende modernisering van het vliegveld zijn er tal van voorzieningen op het vliegveld aanwezig. Zo zijn er twee hotels op het vliegveld te vinden (Novotel en Hilton), diverse restaurants en winkels, banken met pinautomaten en geldwissel mogelijkheden, een dokterspost, autoverhuurbedrijven en diverse reisbureaus.

Vervoer van het vliegveld van München naar het centrum

Er zijn meerdere manieren om van München Airport naar het centrum van München te komen. Aangezien het vliegveld ongeveer 29 kilometer ten noordoosten van München ligt is aansluitend vervoer nog nodig om de stad te bereiken. De makkelijkste en goedkoopste manier om van München vliegveld naar het centrum te komen is per trein. Tussen de twee terminals ligt een spoorlijn in die naar de stad loopt. Vanaf het treinstation van München Airport, Munich Airport Terminal station, rijdt regelmatig de S-Bahn naar de stad (S-Bahn lijn S1 en S8). De regionale treinen stoppen op de stations München Hauptbahnhof, Marienplatz en München Ost. Kaartjes voor de S-Bahn kan je uit de automaat op het station halen. De rit duurt ongeveer 45 minuten. Er rijden vrijwel de hele dag door (behalve tussen 1 en 4 uur in de nacht) S-Bahn treinen.

Een andere optie is de bus. Er rijden lijnbussen (MVV lijn 635) naar Freising. Daar kan je de trein naar München, Nürnberg of Regensburg pakken.

Waarschijnlijk is de meest snelle en comfortabele manier om per taxi te reizen. Je kunt een taxi in de aankomsthal van het vliegveld regelen of eventueel online. Bekijk prijzen voor taxi’s.

Vliegveld van München

8.8

Vliegveld van Düsseldorf

8.8/10