Vliegveld van Düsseldorf

Omdat het vliegveld van Düsseldorf op korte afstand van Nederland ligt maken veel Nederlanders gebruik van het vliegveld. Voor veel reizigers uit de oostelijke provincies is het vliegveld makkelijker en sneller te bereiken dan Schiphol. Ook de prijzen van vliegtickets vanaf Düsseldorf Airport zijn soms erg interessant. Dat is ook vaak de reden dat veel Nederlanders die in de grensstreek wonen van de luchthaven gebruik maken. Een vliegticket van Amsterdam naar Düsseldorf boek je al vanaf €60 per enkele reis.

Over het vliegveld van Düsseldorf

Qua passagiersaantallen is Düsseldorf luchthaven na dat van Frankfurt, München en Berlijn het grootste van Duitsland. Ook wordt er veel vracht vervoerd. De luchthaven die in 1927 werd geopend heeft twee parallelle landingsbanen en 3 terminals (A, B en C). Düsseldorf Airport is een moderne luchthaven met veel voorzieningen en faciliteiten en is in zijn lange bestaan al vele malen grondig gerenoveerd en verbouwd.

Bestemmingen vanaf Düsseldorf Airport

Jaarlijks reizen ongeveer 25 miljoen passagiers via de luchthaven naar één van de 180 bestemmingen in 55 verschillende landen. Vanaf Düsseldorf kan je naar enorm veel bestemmingen vliegen. De populairste vliegbestemmingen vanaf het vliegveld van Düsseldorf zijn echter Palma de Mallorca, München, Berlijn, Antalya, Londen, Wenen, Zürich, Istanbul, Hamburg en Dubai. Naast veel lijnvluchten zijn er ook diverse chartermaatschappijen actief op de luchthaven.

Vervoer van het vliegveld van Düsseldorf naar het centrum

De luchthaven van Düsseldorf is erg goed te bereiken vanuit Düsseldorf zelf maar ook vanuit diverse steden in de omgeving. Het vliegveld ligt ongeveer 10 kilometer ten noorden van het centrum van Düsseldorf en op slechts 3 kilometer van de beurshallen in Düsseldorf waar veel zakenreizigers vaak verblijven. Ook vanuit Duisburg en Essen is het vliegveld goed te bereiken. Vanuit Düsseldorf kan je de A44 snelweg volgen en afrit 31 nemen om bij Düsseldorf Airport uit te komen.

Reis je vanuit België of Nederland met de trein naar het vliegveld van Düsseldorf, dan kan je de ICE hogesnelheidstrein tot aan Düsseldorf Hbf nemen en daar de regionale trein naar het vliegveld nemen of uit de ICE stappen in Duisburg om van daaruit de regionale trein te nemen. Een treinticket van Nederland naar het vliegveld van Düsseldorf boek je al vanaf €18,90 per enkele reis. Ook kan je eenvoudig vanuit het centrum van Düsseldorf met de U-Bahn of bus naar het vliegveld reizen.

Naast het openbaar vervoer kan je ook met de taxi naar de luchthaven reizen of vice versa. Ook kan je er vrij eenvoudig en voordelig een auto huren.

Vliegveld van Düsseldorf

8.8

Vliegveld van Düsseldorf

8.8/10