Vliegveld van Luik

Het op twee na grootste vliegveld van België is het vliegveld van Luik. Het is het enige internationale vliegveld in het oosten van België. Een aantal low-budget vliegtuigmaatschappijen voert vanaf het vliegveld vluchten uit naar populaire en vaak zonnige bestemmingen in Europa.

Over het vliegveld van Luik/Liége

Al in 1914 werd het vliegveld van Luik geopend. Vanaf de luchthaven werden vluchten naar Brussel en Antwerpen uitgevoerd. In WOI en WOII werd de luchthaven bezet door de Duitsers. Het duurde vrij lang voordat het vliegveld een rol van betekenis speelde in de Belgische luchtvaart. Toen het aantal passagiers dat gebruik maakte van de luchthaven aanzienlijk groeide, drukte de Belgische overheid zijn stempel en zorgde ervoor dat het vliegveld vooral werd gebruikt voor goederenvervoer. Het is zelfs de op 6 na grootste goederenluchthaven van Europa en de op 21 na grootste ter wereld! Vandaag de dag ligt het aantal passagiers dat van de airport van Luik gebruikt maakt rond de 800.000 per jaar.

Er worden alleen door TUI vluchten naar populaire vakantiebestemmingen als Alicante, Gran Canaria, Kayseri, Málaga, Tenerife, Heraklion, Oujda, Palma de Mallorca, Rhodos, Tangier en Tétouan uitgevoerd.

Er is één terminal voor passagiers aanwezig op Luik Airport.

Vervoer van Luik Airport naar het centrum

De luchthaven ligt ongeveer 10 kilometer ten westen van het centrum van Luik vandaan en is redelijk goed te bereiken vanwege zijn ligging aan de E42 snelweg. Met de auto kan je zodoende prima naar de ophaal- of afzetplaats. Vanuit het centrum van Luik kan je per bus naar het vliegveld van Luik reizen. Zo kan je met express bus (number 57) naar Liège-Guillemins reizen, het belangrijkste treinstation van Luik. Met lijn 53, 83 en 85 kan je naar het centrum van de stad reizen.

Vliegveld van Luik

7.4

Luik Airport

7.4/10