Vliegveld van Antwerpen

Het kleinste internationale vliegveld van België is het vliegveld van Antwerpen. Vanaf het kleinschalige vliegveld van de tweede stad van het land worden alleen enkele chartervluchten uitgevoerd naar zonnige bestemmingen door low-budget vliegtuigmaatschappijen en er wordt naar Londen en Amsterdam (in samenwerking met KLM) gevlogen. Vliegtickets naar Antwerpen boek je al vanaf €35 per enkele reis vanaf sommige vliegvelden.

Over het Vliegveld van Antwerpen

Het Antwerpse vliegveld werd in 1923 geopend in de deelgemeente Deurne. Aanvankelijk werd de luchthaven gebruikt voor binnenlandse vluchten maar uiteindelijk was het de bedoeling om ook op internationale bestemmingen te gaan vliegen. Door WOII werd er echter roet in het eten gegooid en pas ruim na het einde van WOII kwam er eindelijk een internationale verbinding met Londen. Antwerpen Airport is met slechts één start- en landingsbaan een vliegveld van bescheiden omvang. Hoewel er tegenwoordig ook een aantal lijnvluchten vanaf het vliegveld worden uitgevoerd bestaat toch een behoorlijk deel nog uit privévluchten van zakenreizigers. Ook is er een vliegschool bij de luchthaven te vinden waar piloten in opleiding kunnen. De voorzieningen op de luchthaven van Antwerpen zijn redelijk goed.

Vervoer van Antwerpen Airport naar het centrum

De luchthaven van Antwerpen ligt ongeveer 5 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Antwerpen vandaan. Je kunt het vliegveld per auto via de E19 eenvoudig bereiken. Je kunt ook eenvoudig per taxi van het vliegveld van Antwerpen naar het centrum reizen. Reis je liever met het openbaar vervoer, dat kan ook. Je kunt het beste vanaf treinstation Antwerpen-Berchem per bus naar het vliegveld reizen met lijn buslijn 51, 52 of 53. De busrit duurt ongeveer 10 minuten. Vanaf Rooseveltplaats nabij Antwerpen-Centraal kan je met buslijn 21 en 32 of met tramlijn 9 en 11 naar het vliegveld reizen.

Ook kan je met de trein van Antwerpen naar het vliegveld van Antwerpen reizen. Je kunt naar treinstation Mortsel reizen om daar vandaan nog ongeveer 500 meter naar het vliegveld te lopen (noordelijke richting).

Antwerpen Airport

7.4

Antwerpen Airport

7.4/10