Brussel Zaventem vliegveld

De nationale luchthaven van België is Brussels Airport of Brussel Zaventem vliegveld. Het is veruit het grootste vliegveld van België. Zo maken jaarlijks miljoenen toeristen en zakenreizigers gebruik van het vliegveld. Ook veel Nederlanders die in het zuiden van het land wonen maken gebruik van het vliegveld. Zowel van Schiphol als vanaf Rotterdam/The Hague Airport kan je rechtstreeks op Brussel Zaventem vliegveld. Vanaf Schiphol naar Brussel Airport vliegen kan vanaf €35. Vanaf Rotterdam/The Hague Airport vlieg je rechtstreeks naar het vliegveld vanaf €44.

Over Brussel Zaventem vliegveld

Aanvankelijk werd de luchthaven van Brussel bij de plaats Haren gebouwd door de Duitse bezetters tijdens de 1e wereldoorlog. Later werd een nieuwe plaat gekozen, de gemeente Zaventem aan de rand van Brussel waarnaar ook het vliegveld vernoemd is. Het vliegveld van Brussel werd meerdere malen gerenoveerd. Vandaag de dag heeft het vliegveld 3 landingsbanen, 2 vertrekhallen en 4 pieren. In vertrekhal 1, de oudste vertrekhal, bevinden zich de ticketcounters van de lijndienstmaatschappijen en low-budget vliegtuigmaatschappijen. Pas in 2010 werd terminal 2 gebouwd. Je vindt er de chartersmaatschappijen Tui Fly en Thomas Cook.

In 2016 verwerkte het vliegveld ongeveer 23 miljoen reizigers. Door de aanwezigheid van de EU in Brussel maken zakenreizigers een groot deel uit van de reizigers. Er zijn dan ook volop voorzieningen op het vliegveld aanwezig zoals banken met pinautomaten, lounges, restaurants, geldwisselkantoren enz.

Vervoer van Brussel Zaventem vliegveld naar de stad

Omdat Brussel Airport in het noorden van de stad ligt kan je het vliegveld vanuit Nederland vrij goed bereiken. Vervoer van Brussel Zaventem vliegveld naar de stad of juist van de stad naar het vliegveld is mogelijk per trein en bus. Zo kan je per bus naar het vliegveld reizen vanuit Mechelen, Vilvoorde, Zaventem, Brussel en Leuven met busmaatschappij De Lijn (aangeduid met de START-lijnen). De bussen komen aan en vertrekken van platform A en B op het busstation van Brussel Zaventem Airport onder de aankomstterminal (niveau 0). Op platform C komen bussen aan en vertrekken bussen van vervoerder MIVB.

Ook per trein naar Brussel Zaventem Airport reizen behoort tot de mogelijkheden. Het vliegveld heeft een eigen treinstation, Station Brussels Airport-Zaventem. Op dit NMBS station (Belgische spoorwegen) komen elk uur 6 treinen aan vanuit de stations Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid (Brussel-Midi). De treinrit duurt ongeveer twintig minuten. Ook vanuit Nederland kan je rechtstreeks met de trein naar Brussel Zaventem Airport reizen. Elke uur rijdt een IC rechtstreeks vanuit Amsterdam CS via Schiphol, Den Haag HS, Rotterdam CS, Dordrecht, Roosendaal en Antwerpen naar Brussel Zaventem vliegveld. De reistijd vanuit Amsterdam CS bedraagt ongeveer 3 uur. Op doordeweekse dagen rijd er elk uur vanaf 05:52 een rechtstreekse Intercity naar het vliegveld.

Kom je met de auto naar het vliegveld, dan kan je het beste via de A201 aanreizen.

Brussel Airport

7.4

Brussel Airport

7.4/10