Brussel Charleroi vliegveld

Het op één na belangrijkste vliegveld van België is Brussel Charleroi vliegveld. Het vliegveld moet het ruimschoots afleggen tegen zijn veel grotere broer Brussel Zaventem Airport, het nationale vliegveld van België. Toch is het tweede vliegveld van het land van aanzienlijk belang. Er zijn een aantal low-budget vliegtuigmaatschappijen op de luchthaven actief zoals Ryanair, Wizz Air en TUI Fly Belgium. Ze bieden erg voordelige vliegtickets naar populaire bestemmingen aan in landen in Zuid-en Oost-Europa.

Over Brussel Charleroi vliegveld

Al sinds 1919 werd het vliegveld van Brussel Charleroi of Brussels Zuid Charleroi Airport gebouwd en in gebruik genomen. Het vliegveld werd vlakbij de stat Charleroi gebouwd en 46 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Brussel. In die tijd diende het vliegveld als vliegschool. Pas ver na de tweede wereldoorlog in 1970 werd het vliegveld voor het eerst gebruik voor lijndiensten (naar Londen). Na 1997 raakte de ontwikkeling van het vliegveld in een stroomversnelling met de komst van onder andere low-budget vliegtuigmaatschappij Ryanair. Er werd in 2008 een nieuwe terminal gebouwd met een capaciteit van 5 miljoen passagiers. In januari 2017 werd de tweede terminal gebouwd zodat het vliegveld een totale capaciteit van 10 miljoen reizigers heeft. In 2016 maakten bijna 7 miljoen reizigers gebruik van het vliegveld. Elk jaar groeit het aantal reizigers dat vanaf het vliegveld vliegt.

Vervoer van Brussel/Charleroi airport naar de stad

Er zijn twee manieren van vervoer van Brussel Charleroi vliegveld naar Brussel of andersom mogelijk. Zo kan je een taxi nemen naar Charleroi of Brussel, uiteraard niet de voordeligste optie. Bekijk prijzen van taxi’s.

Een tweede en veel goedkopere optie is de bus. Regelmatig rijden er bussen tussen Brussel Charleroi Airport en het treinstation van Charleroi. Vanaf het treinstation van de stad kan je per trein naar Brussel, Antwerpen of Nederland reizen (Nederland met minimaal 1 overstap). Ook rijdt er een shuttlebus van het vliegveld naar Brussel Midi (Brussel-Zuid) treinstation.

Brussel Charleroi Airport

6.8

Brussel Charleroi Airport

6.8/10