Vliegvelden in Duitsland

Vliegvelden in Duitsland

Er is een groot aantal vliegvelden in Duitsland te vinden. Over heel Duitsland verspreidt vind je ze. In totaal zijn er in Duitsland 12 internationale vliegvelden te vinden en 24 vliegvelden die alleen voor vluchten binnen Duitsland gebruikt worden. Van de 12 internationale vliegvelden in Duitsland zijn die van Düsseldorf, Berlijn, Frankfurt en München veruit de belangrijksten.

Van de luchthavens in Duitsland is het vliegveld van Frankfurt veruit de belangrijkste. Het is de thuisbasis van één van 's werelds grootste vliegtuigmaatschappijen, Lufthansa. Ook het vliegveld van München speelt een grote rol. Het vliegveld dient als hub voor de regio.
Van alle vliegvelden is Duitsland is de luchthaven van Düsseldorf de bekendste en belangrijkste voor veel Nederlanders. Omdat het vliegveld dicht bij de Nederlandse grens ligt is het voor veel reizigers uit Nederland interessant om via dit vliegveld te reizen.

Magazine (List)

Vliegvelden in Zwitserland

Vliegvelden in Zwitserland

Er zijn flink wat vliegvelden in Zwitserland te vinden. Over het hele land verspreid vind je tal van vliegvelden. Een aantal luchthavens in Zwitserland wordt gebruikt voor internationale vluchten maar er zijn er ook die voornamelijk gebruikt worden voor privévluchten of binnenlandse vluchten. Vanuit Nederland kan je rechtstreeks naar Zürich, Basel en Geneve vliegen. Je kunt vanuit Nederland vrij goedkoop naar Zwitserland vliegen. Zo boek je al een vliegticket naar Zwitserland vanaf €29 per enkele reis.

Het belangrijkste vliegveld van Zwitserland

Veruit het belangrijkste vliegveld van Zwitserland is het vliegveld van Zurich, Zurich Airport of ook wel Zurich-Kloten Airport genoemd. Jaarlijks maken ruim 30 miljoen passagiers gebruik van deze luchthaven. De meeste reizigers vliegen vanaf het vliegveld naar Londen gevolgd door Dubai, Berlijn en New York. Amsterdam staat op de 10e plaats wat betreft meest populaire reizigersbestemming vanaf Zürich Airport.

Magazine (List)

Nationale vliegvelden in Zwitseralnd

Naast de internationale vliegvelden zijn er in Zwitserland ook tal van vliegvelden te vinden die alleen op nationaal niveau worden gebruikt, dus voor binnenlandse vluchten. Denk aan vliegvelden als St. Gallen–Altenrhein Airport, Lausanne Airport, Lugano Airport en Samedan Airport.

Vliegveld van Luik

Vliegveld van Luik

Het op twee na grootste vliegveld van België is het vliegveld van Luik. Het is het enige internationale vliegveld in het oosten van België. Een aantal low-budget vliegtuigmaatschappijen voert vanaf het vliegveld vluchten uit naar populaire en vaak zonnige bestemmingen in Europa.

Over het vliegveld van Luik/Liége

Al in 1914 werd het vliegveld van Luik geopend. Vanaf de luchthaven werden vluchten naar Brussel en Antwerpen uitgevoerd. In WOI en WOII werd de luchthaven bezet door de Duitsers. Het duurde vrij lang voordat het vliegveld een rol van betekenis speelde in de Belgische luchtvaart. Toen het aantal passagiers dat gebruik maakte van de luchthaven aanzienlijk groeide, drukte de Belgische overheid zijn stempel en zorgde ervoor dat het vliegveld vooral werd gebruikt voor goederenvervoer. Het is zelfs de op 6 na grootste goederenluchthaven van Europa en de op 21 na grootste ter wereld! Vandaag de dag ligt het aantal passagiers dat van de airport van Luik gebruikt maakt rond de 800.000 per jaar.

Er worden alleen door TUI vluchten naar populaire vakantiebestemmingen als Alicante, Gran Canaria, Kayseri, Málaga, Tenerife, Heraklion, Oujda, Palma de Mallorca, Rhodos, Tangier en Tétouan uitgevoerd.

Er is één terminal voor passagiers aanwezig op Luik Airport.

Vervoer van Luik Airport naar het centrum

De luchthaven ligt ongeveer 10 kilometer ten westen van het centrum van Luik vandaan en is redelijk goed te bereiken vanwege zijn ligging aan de E42 snelweg. Met de auto kan je zodoende prima naar de ophaal- of afzetplaats. Vanuit het centrum van Luik kan je per bus naar het vliegveld van Luik reizen. Zo kan je met express bus (number 57) naar Liège-Guillemins reizen, het belangrijkste treinstation van Luik. Met lijn 53, 83 en 85 kan je naar het centrum van de stad reizen.

Vliegveld van München

Vliegveld van München

Het vliegveld van München wordt veel gebruikt door wintersporters. Daarom wordt het dan ook vooral in de winterperiode gebruikt. Veel toeristen reizen vanaf de luchthaven van München door naar wintersportgebieden in zuidelijk Beieren of in Tirol in Oostenrijk. Vanuit Schiphol kan je rechtstreeks naar München vliegen. Een vliegticket van Nederland naar München kan je vanaf €29 boeken.

Over het vliegveld van München

Omdat de oude luchthaven van München, München Riem Airport al tientallen jaren aan vervanging toe was, opende het nieuwe vliegveld van München in 1992 haar deuren. Het moderne vliegveld, voluit geschreven “Flughafen München Franz Josef Strauß” beter bekend als München Flughafen of Munich Airport, werd vernoemd naar een luchtvaartpionier uit Beieren. De luchthaven heeft twee landingsbanen en twee passagiersterminals met daar tussenin nog een sub-terminal (plattegrond). De terminals en andere voorzieningen bevinden zich tussen de twee landingsbanen. Het vliegveld is uitgegroeid tot de tweede luchthaven van Duitsland achter het vliegveld van Frankfurt. Het vervoerde in 2016 ruim 42 miljoen passagiers. Het is daarmee op 6 andere vliegvelden na het drukste vliegveld van Europa. Naast vliegveld Frankfurt heeft Lufthansa München Airport gekozen als standplaats.

Voorzieningen op het vliegveld van München

Vanwege de voortdurende modernisering van het vliegveld zijn er tal van voorzieningen op het vliegveld aanwezig. Zo zijn er twee hotels op het vliegveld te vinden (Novotel en Hilton), diverse restaurants en winkels, banken met pinautomaten en geldwissel mogelijkheden, een dokterspost, autoverhuurbedrijven en diverse reisbureaus.

Vervoer van het vliegveld van München naar het centrum

Er zijn meerdere manieren om van München Airport naar het centrum van München te komen. Aangezien het vliegveld ongeveer 29 kilometer ten noordoosten van München ligt is aansluitend vervoer nog nodig om de stad te bereiken. De makkelijkste en goedkoopste manier om van München vliegveld naar het centrum te komen is per trein. Tussen de twee terminals ligt een spoorlijn in die naar de stad loopt. Vanaf het treinstation van München Airport, Munich Airport Terminal station, rijdt regelmatig de S-Bahn naar de stad (S-Bahn lijn S1 en S8). De regionale treinen stoppen op de stations München Hauptbahnhof, Marienplatz en München Ost. Kaartjes voor de S-Bahn kan je uit de automaat op het station halen. De rit duurt ongeveer 45 minuten. Er rijden vrijwel de hele dag door (behalve tussen 1 en 4 uur in de nacht) S-Bahn treinen.

Een andere optie is de bus. Er rijden lijnbussen (MVV lijn 635) naar Freising. Daar kan je de trein naar München, Nürnberg of Regensburg pakken.

Waarschijnlijk is de meest snelle en comfortabele manier om per taxi te reizen. Je kunt een taxi in de aankomsthal van het vliegveld regelen of eventueel online. Bekijk prijzen voor taxi’s.

Vliegveld van Graz

Vliegveld van Graz

Graz is na Wenen de tweede stad van Oostenrijk. De stad ligt in het zuidoosten van het land en tevens in de Alpen. Het vliegveld is niet heel groot. Het is qua vervoerde passagiers het op drie na grootste vliegveld van Oostenrijk. Het vliegveld is in de winterperiode stukken drukker dan in de zomerperiode door de grote hoeveelheid wintersporters die dan van het vliegveld gebruik maken. Dagelijks zijn er rechtstreekse vluchten van Schiphol naar het vliegveld van Graz. Vanaf €151 kan je al een enkele reis boeken

Over het vliegveld van Graz

In 1913 werd het Internationale vliegveld van Graz geopend. Het had toen nog grasveld als landingsbaan en wat hangars voor de vliegtuigen maar geen terminal. Pas in 1925 werd de eerste commerciële vlucht uitgevoerd vanaf Wenen. Vlak na de tweede wereldoorlog werd het vliegveld voor langere tijd niet gebruikt omdat Oostenrijk geen militaire en commerciële vliegtuigen mocht hebben. In 1951 ging het luchtruim weer open en werd de landingsbaan geasfalteerd. In 1969 en 1994 werd het vliegveld nogmaals verbouwd. Een nieuwe terminal met een capaciteit van 750.000 reizigers werd gebouwd. Er zijn nog altijd geen jetways (slurven) maar er wordt gebruik gemaakt van mobiele trappen om de passagiers uit de vliegtuigen te halen.

De luchthaven van Graz heeft één terminal. Op het vliegveld zijn diverse winkels, restaurants, geldwisselkantoren, reisbureaus, banken, pinautomaten en autoverhuurbedrijven.

Vervoer van het vliegveld van Graz naar de stad

Omdat de luchthaven van Graz niet direct in de stad zelf ligt maar bij Feldkirchen en Kalsdorf, twee randgemeentes, moet je nog een aardig stuk afleggen als je naar het centrum van Graz wilt komen. Het vliegveld ligt op 9,5 kilometer van het centrum van Graz af. Vervoer van de luchthaven van Graz naar het centrum van Graz is mogelijk per taxi, per bus of trein.

Taxi’s vind je voor de aankomsthal van Graz Airport. Ze zijn vaak niet al te duur. Bekijk prijzen van taxi’s naar Graz.

Ook de bus is een goede optie. In ieder geval een goedkopere optie. Voor de aankomsthal is een bushalte. Hier stoppen bussen die je voor enkele Euro’s Graz brengen. Iets verderop (+/- 800 meter) is nog een bushalte (Abtissendorf Abzweigung Flughafen). Hier rijden ook diverse bussen met Graz als bestemming. Buskaartjes koop je in de bus.

Nog een mogelijkheid om in het centrum van Graz te komen is de trein. Op 500 meter (loop)afstand van de aankomsthal is een treinstation (Flughafen Graz). Vanaf het treinstation van het vliegveld van Graz rij je in ongeveer 11 minuten naar het centrum. Kaartjes haal je uit de automaat op het station.

Vliegveld van Salzburg

Vliegveld van Salzburg

Op het vliegveld van Wenen na is het vliegveld van Salzburg het grootste vliegveld van Oostenrijk. Salzburg Airport is in de wintermaanden stukken drukken dan in de zomermaanden vanwege de grote hoeveelheid toeristen die via het vliegveld de pistes in de regio opzoekt. Vanuit Nederland kan je rechtstreeks naar Salzburg vliegen vanaf €36 per enkele reis.

Over het vliegveld van Salzburg

Flughafen Salzburg W.A. Mozart, het vliegveld van Salzburg, is vernoemd naar componist Wolfgang Amadeus Mozart die lange tijd in het centrum van de stad woonde en veruit de bekendste inwoners van de stad was. Salzburg Airport werd op 16 augustus 1926 in gebruik genomen. Vlak na WOII werd het vliegveld lange tijd bezet door de Amerikanen. Er zijn twee terminals te vinden waarvan de eerste terminal veruit de grootste en belangrijkste is. Deze terminal heeft check-in desks. De tweede terminal wordt alleen gebruikt tijdens erg drukke dagen, voornamelijk tijdens het skiseizoen. Er zijn hier aanzienlijk minder faciliteiten en voorzieningen te vinden.

Van Nederland naar Salzburg vliegen

Je kunt tegenwoordig rechtstreeks van Nederland naar Salzburg vliegen. Vanuit Nederland kan je namelijk met diverse vliegtuigmaatschappijen naar Salzburg vliegen. Zo kan je van Amsterdam naar Salzburg vliegen met easyJet en Transavia. Ook kan je met Transavia vanuit Eindhoven, en Rotterdam/The Hague Airport naar Salzburg vliegen tijdens het wintersport seizoen. Rechtstreekse vluchten van België naar Salzburg zijn er helaas niet. Je kunt dan het beste naar München vliegen.

Goedkope vliegtickets naar Salzburg

Er zijn diverse aanbieders van goedkope vliegtickets naar Salzburg. Zo kan je met Transavia al vanaf €36 een vliegticket naar Salzburg boeken. Ook bij RyanAir en Easyjet kan je vaak goedkope vliegticket naar Salzburg vinden.

Vervoer van Salzburg Airport naar het centrum van Salzburg

Als je eenmaal op het vliegveld van Salzburg bent geland kan je per taxi of bus naar het centrum van Salzburg doorreizen of naar het treinstation van Salzburg. Elke 10 minuten rijdt er een bus van Salzburg airport naar het centrum van Salzburg. De rit met bus nummer 10 duurt ongeveer 15 minuten.

Elke 10 tot 20 minuten rijdt er ook een bus (bus nummer 2) van Salzburg airport naar het treinstation van Salzburg en vice versa. De rit duurt ongeveer 23 minuten.

Tickets voor de bus koop je voor €2,50 op het vliegveld van Salzburg of in de bus bij de buschauffeur.

Ook rijden er bussen van het vliegveld van Salzburg naar Zell am See, Maishofen, Saalfelden, Weißbach, St. Martin, Unken, Bad Reichenhall en Wals.

Vliegveld van Wenen

Vliegveld van Wenen

Met stip het grootste en belangrijkste vliegveld van Oostenrijk is het vliegveld van Wenen. De andere Oostenrijkse vliegvelden vallen totaal in het niet vergeleken met dat van hun grote broer Wenen. Vanaf het vliegveld worden vluchten naar omringende buurlanden, andere Europese landen en naar andere werelddelen uitgevoerd. Vanaf Schiphol kan je dagelijks rechtstreeks naar Wenen vliegen. Een vliegticket van Nederland naar Wenen kan je vanaf €29 boeken per enkele reis.

Over het vliegveld van Wenen

Wien-Flughafen, het vliegveld van Wenen, ligt ongeveer 18 kilometer ten zuidoosten van Wenen in de plaats Schwechat. Het vliegveld werd in 1938 in gebruik genomen. Het is de thuisbasis voor vliegtuigmaatschappij Austrian Airlines, de nationale vliegtuigmaatschappij van Oostenrijk. Het vliegveld verwerkte in 2019 bijna 30 miljoen passagiers! Er zijn 4 terminals op het vliegveld van Wenen te vinden, 1, 1a, 2 en 3. Terminal twee is momenteel buiten gebruik. Het vliegveld is vrij modern met tal van voorzieningen en faciliteiten.

Van Nederland naar Wenen vliegen

Je kunt met verschillende vliegmaatschappijen rechtstreeks van Nederland naar Wenen vliegen. Zo kan je van Amsterdam naar Wenen vliegen met easyJet en Transavia. Ook kan je met Transavia vanuit Eindhoven, en Rotterdam/The Hague Airport naar Wenen vliegen tijdens het wintersport seizoen. Rechtstreekse vluchten van België naar Wenen zijn er ook. Je kunt met Brussel Airlines naar Wenen vliegen.

Goedkope vliegtickets naar Wenen

Er zijn diverse aanbieders van goedkope vliegtickets naar Wenen. Zo kan je met Transavia al vanaf €26 een vliegticket naar Wenen boeken. Ook bij RyanAir en Easyjet kan je vaak goedkope vliegticket naar Wenen vinden.

Vervoer van Wenen Airport naar het centrum van Wenen

Vanaf het vliegveld van Wenen kan je op diverse manieren naar het centrum van Wenen reizen. Zo is er een ondergronds treinstation op Wenen Airport aanwezig waar vandaan regelmatig trein naar Wenen rijden. Je kunt kiezen voor de goedkope S-Bahn (S7) die je in 25 minuten naar de stad brengt of de duurdere ICE en RailJet treinen die in 15 minuten heen- en weer rijden. Je kunt online tickets kopen of op het station.

Ook rijden er regelmatig bussen van het vliegveld van Wenen naar het centrum toe. Kaartje koop je in de bus. Er rijden ook bussen van het vliegveld naar Bratislava, Boedapest en Brno.

Uiteraard kan je ook een taxi vanaf de luchthaven van Wenen naar de stad nemen. Reken op ongeveer €40 per rit.

Vliegveld van Innsbruck

Vliegveld van Innsbruck

In het westen van Oostenrijk en middenin de Alpen ligt het vliegveld van Innsbruck. Veel wintersporters die gaan skiën maken van het vliegveld gebruik omdat het vlakbij een groot aantal populaire skioorden en skigebieden ligt. Vanaf Schiphol kan je het hele jaar door tweewekelijks rechtstreeks naar Innsbruck vliegen. Vanaf vliegveld Eindhoven en Rotterdam/The Hague Airport kan dat alleen in de winterperiode. Een vliegticket van Nederland naar Innsbruck boek je al vanaf €29.

Over het vliegveld van Innsbruck

In 1925 opende de luchthaven van Innsbruck haar deuren. Omdat het vliegveld op een hoogte van 581 meter werd gebouwd is het opstijgen en landen vrij lastig. Niet alle type vliegtuigen kunnen daarom op het vliegveld landen. De terminal van het vliegveld is redelijk verouderd en werd tijdens de Olympische winterspelen in 1964 opgeleverd. Er zijn concrete plannen om de terminal in 2019 te vervangen. Momenteel moet je ook je vliegtuig per airstays verlaten (mobiele trappen) waar dat normaal vaak per jetway (slurf) het geval is.

Op het vliegveld van Wenen en Salzburg na is het vliegveld van Innsbruck het grootste vliegveld van Oostenrijk. Ook is het het grootste vliegveld in Tirol. Jaarlijks worden ruim één miljoen passagiers verwerkt, grotendeels in de winterperiode. In de zomerperiode wordt het vliegveld veel minder gebruikt.

Goedkoop vliegticket naar Innsbruck boeken

Vanaf €29 kan je al een vliegticket naar Innsbruck boeken. Als je op tijd boekt en in een niet al te drukke periode reist, dan is de kans groot dat je een voordelig ticket kunt boeken. Reis je in een top-drukke periode zoal rond kerst, oud & nieuw of in de Krokusvakantie, dan betaal je aanzienlijk meer voor je vliegticket naar Innsbruck. Zoek en vergelijk prijzen. Wil je een goedkoop vliegticket naar Innsbruck boeken, zorg er dan voor dat je op tijd boekt. Bekijk hier de beste prijzen voor je vliegticket naar Innsbruck.

Vervoer van het vliegveld van Innsbruck naar de stad

Ben je op zoek naar vervoer van het vliegveld van Innsbruck naar de stad? Er zijn verschillende mogelijkheden om naar het centrum van Innsbruck te reizen op om direct door te reizen naar je wintersportbestemming. Omdat het vliegveld slechts 3 kilometer van het centrum van Innsbruck vandaag ligt kan je vrij voordelig een taxi nemen. Je kunt je taxi ter plekke regelen of online boeken zodat je niet lang hoeft te wachten. ERg handig als je in een drukke periode reis.

Reis je liever wat goedkoper, dan kan je per bus (city bus F) naar het centrum of het treinstation van Innsbruck reizen. De bus rijdt elke 15 minuten en doet ongeveer 20 minuten over de rit. De bus vertrekt voor de aankomsthal van het vliegveld. Vanaf het treinstation in Innsbruck kan je per trein doorreizen naar andere plaatsen in Tirol. Vaak heb je vanaf daar nog wel een taxi nodig om je hotel in een wintersportgebied te bereiken aangezien de wintersportgebieden een stuk hoger liggen.