Vliegvelden in Vietnam

Er zijn veel vliegvelden in Vietnam te vinden. Het grootste deel ervan wordt alleen voor binnenlandse vluchten gebruikt maar er zijn ook tien internationale vliegvelden in Vietnam. Veel van de vliegvelden zijn tijdens de koloniale periode door de Fransen aangelegd of door de Amerikanen tijdens de Amerikaanse oorlog (Vietnam oorlog). Het vliegveld van Ho Chi Minh stad was tijdens de oorlog zelfs het drukste vliegveld ter wereld. Vandaag de dag is het vliegveld nog altijd het drukste vliegveld van Vietnam. Een vliegticket van Amsterdam naar Vietnam kan je al vanaf €479 boeken (retour).

Internationale vliegvelden in Vietnam

Van de tien internationale vliegvelden in Vietnam zijn de vliegvelden van Ho Chi Minh stad, Tan Son Nhat International Airport en die van Hanoi, Noi Bai International Airport, veruit de drukste. Daarna volgt het vliegveld van Danang in centraal Vietnam, Da Nang International Airport. De andere internationale luchthavens van Vietnam zijn van beduidend minder belang en vervoeren veel minder internationale passagiers.

Zo worden de vliegvelden van Phu Quoc, Nha Trang en Hai Phong voornamelijk gebruikt door toeristen uit naburige Aziatische landen voor een vakantie op de populaire stranden van Vietnam. Op het vliegveld van Can Tho in de Mekong Delta in Zuidelijk Vietnam worden nauwelijks vluchten uitgevoerd.

De vliegvelden van Chu Lai, Da Lat en Hue dragen de naam van internationaal vliegveld. Echter worden er momenteel geen internationale vluchten naar of vanaf deze vliegvelden uitgevoerd. Wel worden ze nog voor binnenlandse vluchten gebruikt.

Magazine (List)

Nationale vliegvelden in Vietnam

Naast de tien internationale vliegvelden in het land is er ook nog een groot aantal vliegvelden dat alleen voor binnenlandse vluchten (domestic flights) wordt gebruikt. De nationale vliegvelden zijn vaak minder groot maar wel belangrijk. Ze liggen vaak op plekken die over land moeilijk te bereiken zijn. Zo vind je ze in het bergachtige noorden van Vietnam maar ook in de Mekong Delta in het zuiden van Vietnam.

De meeste nationale vliegvelden in Vietnam liggen in het zuiden en in centraal-Vietnam. Alleen het vliegveld van Dien Bien Phu ligt in de bergen in Noord-Vietnam en nabij de grens met Laos.

Vliegvelden in Vietnam

7.5

Vliegvelden in Vietnam

7.5/10