Vliegvelden in Thailand

Jaarlijks komen miljoenen toeristen naar Thailand om te genieten van de prachtige stranden en eilanden in het zuiden van het land, de dichte jungles en watervallen in het noorden en de bruisende steden als Bangkok en Chiang Mai. Het land is erg afhankelijk van de toeristen en er zijn dan ook tal van vliegvelden in Thailand te vinden om de steden en toeristische plaatsen in Thailand goed toegankelijk te maken. Als je vanuit Nederland naar Thailand vliegt is de kans groot dat je op het vliegveld van Bangkok vliegt. Een vliegticket van Nederland naar Thailand kan je al boeken vanaf €433 retour. Bekijk prijzen.

Internationale vliegvelden in Thailand

Over heel Thailand verspreid vind je tal van luchthavens. In vrijwel alle hoeken van het land vind je ze wel. Door de grote populariteit van Thailand zijn er in totaal elf internationale vliegvelden in Thailand te vinden. Zo zijn onder andere naast de twee internationale vliegvelden van Bangkok (Suvarnabhumi en Don Mueang) ook het vliegveld van Chiang Mai en Chiang Rai en Udon Thani in het noorden van het land, die van Phuket, Hat Yai, Koh Samui, Surat Thani en Krabi in het zuiden van Thailand en het vliegveld van U-Tapao voor internationale vluchten ingericht. Vanuit diverse landen in Europa en Zuidoost Azië kan je op deze internationale vliegvelden vliegen. Dagelijks zijn er vaak meerdere vluchten.

Nationale vliegvelden in Thailand

Naast de elk internationale vliegvelden in Thailand is er ook nog een groot aantal nationale vliegvelden. Ze zijn vaak te vinden bij iets minder grote steden en minder populaire bestemmingen in Thailand. Denk daarbij aan het vliegveld van Pai, Loei, Sukhothai, Ayutthaya en Hua Hin. Op veel van de kleinere vliegvelden vliegen Thaise vliegtuigmaatschappijen. In sommige gevallen zijn er ook nog chartermaatschappijen of budget airlines actief. Zodoende zijn vliegtickets binnen Thailand vaak erg goedkoop. Vaak kan je al voor enkele tientjes een enkele reis boeken.

Magazine (List)

Vliegvelden in Thailand

7.6

Vliegvelden in Thailand

7.6/10