Vliegvelden in Maleisië

In het sultanaat Maleisië vind je flink wat vliegvelden. Ze liggen op zowel het West-Maleisisch schiereiland als op Maleisisch Borneo. De meeste vliegvelden in Maleisië vind je in steden vlakbij de kust. Het internationale vliegveld van Kuala Lumpur is veruit het belangrijkste vliegveld van Maleisië. Het vliegveld is tevens een belangrijke hun voor de regio Zuidoost Azië. Een vliegticket van Nederland naar Maleisië boek je vanaf €479 retour. Bekijk prijzen.

Internationale vliegvelden in Maleisië

Er zijn in totaal 12 internationale vliegvelden in Maleisië te vinden. Het grootste deel daarvan, 9 stuks, ligt op het Maleisisch schiereiland. De andere 3 liggen op Maleisisch Borneo. Vanaf de meeste van deze vliegvelden worden alleen vluchten naar buurlanden als Indonesië en Thailand uitgevoerd. Vanaf de grotere internationale vliegvelden in Maleisië zoals Kuala Lumpur, Kunming en Kota Kinabalu worden ook vluchten naar andere Aziatische landen uitgevoerd en soms zelfs naar andere werelddelen.

Nationale vliegvelden in Maleisië

Naast de internationale luchthavens in Maleisië kan je ook een groot aantal vliegvelden vinden die alleen voor binnenlandse vluchten worden gebruikt. Ook deze vliegvelden liggen verspreid over beide delen van het land. Een aantal van deze vliegvelden vind je in de binnenlanden van Maleisisch Borneo. Ze liggen bij plaatsen die moeilijk over land te bereiken zijn door de zeer dichte jungles.