Vliegvelden in China

China is een land in opkomst. De economie van het land met de meeste inwoners ter wereld groeit elk jaar fors en ook de welvaart neemt daarmee toe. Omdat de Chinezen meer en meer reizen en het land steeds populairder wordt onder toeristen, neemt het aantal vliegvelden in China sterk toe. Momenteel zijn er 176 vliegvelden die voor binnenlandse vluchten worden gebruikt en zijn er 45 internationale vliegvelden in China. Uiteraard heeft elke miljoenenstad in China al zijn eigen vliegveld. Een vliegticket van Nederland naar China kan je al vanaf €416 retour boeken.

Internationale vliegvelden in China

Een groot aantal van alle vliegvelden in China wordt onder andere voor internationale vluchten gebruikt. Het aantal internationale vliegvelden in China is dan ook aanzienlijk. Naast de bekendste Chinese steden als Peking en Shanghai hebben ook steden als Guangzhou, Kunming, Chengdu, Chongqing, Hangzhou, Shenzhen, Xi’an en de voormalige Britse koloniën Hong Kong en Macau internationale vliegvelden. De vraag naar vliegtickets in China stijgt nog altijd elk jaar. De concurrentie wordt groter waardoor de tickets goedkoper worden.

Nationale vliegvelden in China

Naast de internationale vliegvelden in China is er ook een groot aantal luchthavens dat alleen gebruikt wordt voor binnenlandse vluchten. Ze verbinden vaak de grotere steden met kleinere steden in het binnenland.