Vliegvelden in Cambodja

Er zijn maar weinig vliegvelden in Cambodja te vinden. De afgelopen jaren zijn er meerdere kleine vliegvelden gesloten omdat er geen vluchten meer van de vliegvelden werden uitgevoerd. Vandaag de dag zijn er nog drie vliegvelden in Cambodja operationeel. Het zijn alle drie internationale vliegvelden die verspreid over het land liggen. Je kunt vanaf Nederland een vliegticket naar Cambodja boeken vanaf €421 retour.

Goedkoop vliegticket naar Cambodja boeken

Internationale vliegvelden in Cambodja

De drie internationale vliegvelden die Cambodja rijk is zijn die van Phnom Penh, Siem Reap en Sihanoukville. Het vliegveld van Phnom Penh, de hoofdstad Cambodja, is het oudste vliegveld maar niet het drukste. Vanuit allerlei omringende landen zoals Thailand, Vietnam, Laos, Singapore en Maleisië kan je rechtstreeks op Phnom Penh vliegen.

Het vliegveld van Phnom Penh is in de afgelopen jaren voorbijgestreefd door het vliegveld van Siem Reap. Door de stijgende aantallen reizigers die de indrukwekkende tempels van Angkor (o.a. Angkor Wat) nabij Siem Reap komen bezoeken, is dit vliegveld in passagiersaantallen het vliegveld van Phnom Penh voorbij gegaan. Elke dag zijn er tientallen vluchten naar Siem Reap vanuit omringende landen.

Het op twee na belangrijkste vliegveld van Cambodja is dat van de kustplaats Sihanoukville. Dit vrij nieuwe vliegveld is heropend en het aantal internationale vluchten naar het vliegveld van Sihanoukville neemt per jaar toe. Momenteel kan je vanaf Kuala Lumpur naar Sihanoukville vliegen maar ook vanuit Ho Chi Minh stad. De verwachting is dat er op korte termijn nog enkele internationale bestemmingen bij komen.

Magazine (List)

Vluchten binnen Cambodja

Op dit moment kan je vanaf alle drie de vliegvelden in Cambodja de andere luchthavens per directe vlucht bereiken. Dagelijks zijn er vaak meerdere vluchten tussen Sihanoukville en Phom Penh, Sihanoukville en Siem Reap en tussen Phnom Penh en Siem Reap. Vanaf €27 kan je al een vlucht boeken. Goedkope vliegtickets binnen Cambodja kan je tegenwoordig makkelijk en goedkoop vergelijken en boeken via Momondo.nl

Vliegtuigmaatschappijen in Cambodja

In de afgelopen jaren steeds meer vliegtuigmaatschappijen in Cambodja actief geworden. Ze voeren vluchten uit tussen de drie internationale vliegvelden in Cambodja maar ook naar steden in de buurlanden en andere landen in de regio (vooral China, Zuid-Korea en Japan). Door de toenemende concurrentie worden de prijzen van vliegtickets steeds lager.

Vliegvelden in Cambodja

7.8

Vliegvelden in Cambodja

7.8/10