Vliegveld van Singapore

In de stadstaat Singapore is maar één vliegveld te vinden, Changi Airport. Het vliegveld van Singapore is wel een hele belangrijke. Het is één van de belangrijkste hubs voor de regio Zuidoost Azië. Het is tevens één van de drukste luchthavens ter wereld als het aankomt op passagiers en vrachtvluchten. Het vliegveld van Singapore is al vijf jaar op rij tot beste vliegveld van de wereld verkozen. Vleigtickets van Nederland naar Singapore boek je vanaf €547 retour.

Over het vliegveld van Singapore

Vanaf de drukke luchthaven van Singapore wordt naar meer dan 380 steden in 90 landen gevlogen met meer dan 100 verschillende luchtvaartmaatschappijen. Wekelijks vertrekken er meer dan 7000 vluchten vanaf het vliegveld. Dat komt neer op één vlucht per 90 seconden. Het vliegveld verwerkte in 2016 een indrukwekkende hoeveelheid passagiers van bijna 60 miljoen. De totale capaciteit van de luchthaven ligt op 66 miljoen. Hiermee staat het vliegveld op de zesde plek in de wereld en op de tweede plek in Azië qua afhandeling van het aantal reizigers.

Op het vliegveld van Singapore zijn in totaal vier terminals aanwezig voor particuliere vluchten. op 31 oktober 2017 is de nieuwste terminal geopend. In 2020 gaat een vijfde terminal open met een capaciteit van 50 miljoen passagiers per jaar. Bijna net zoveel als de andere vier terminals samen.

Vervoer van het vliegveld van Singapore naar de stad

Het vliegveld van Singapore ligt in het oosten van Singapore op zo’n 17 kilometer van Marina Bay vandaan, het centrum van Singapore. De meeste toeristen die Singapore bezoeken boeken een hotel in of nabij Marina Bay. Je kunt eenvoudig tussen de terminals reizen met de Changi Airport Skytrain. Tussen terminal 2 en 3 vind je de ingang van de Mass Rapid Transit (MRT). Dit is een spoorwegnetwerk dat heel Singapore met elkaar verbindt. Per trein kan je eenvoudig naar alle hoeken van Singapore reizen en uiteraard ook naar het centrum van de stad. Kaartjes voor de MRT koop je eenvoudig en goedkoop op de luchthaven.

De bus is ook een manier om vanuit de luchthaven naar het centrum van Singapore te komen. Bij terminal 1, 2 en 3 bevinden zich busterminals waar bussen van de busmaatschappijen SBS Transit, SMRT Buses en Go-Ahead vertrekken richting de stad. In de bus kan je een kaartje kopen of aan het loket.
Tussen het business park en de luchthaven rijden door de weeks gratis transferbussen.

Ook rijdt er een internationale bus van Singapore naar Johor Bahru in Maleisië vanaf de drie terminals. Transtar Travel is de uitvoerende busmaatschappij.

Neem je liever een taxi van het vliegveld van Singapore naar het centrum, dan kan dat ook. Voor alle aamkosthallen van de vier terminals vind je de taxi balies.

Singapore Airport

€18
9.6

Singapore Airport

9.6/10