Vliegveld van Phu Quoc

Het meest zuidelijk gelegen vliegveld van Vietnam is het vliegveld van Phu Quoc. Het vliegveld ligt op het gelijknamige eiland ten zuiden van het vaste land van Vietnam. Het eiland is erg populair onder zowel de Vietnamezen als buitenlandse toeristen. Een vliegticket van Schiphol naar Phu Quoc vliegveld boek je vanaf €457 retour. De goedkoopste vliegtickets naar Phu Quoc vind je via Skyscanner.nl

Over het vliegveld van Phu Quoc

In 2012 werd het huidige vliegveld van Phu Quoc, Phu Quoc International Airport, opgeleverd en in gebruik genomen. Het vliegveld vervangt het oude vliegveld, Duong Dong Airport. Het nieuwe vliegveld heeft een landingsbaan van 3000 meter zodat ook grotere vliegtuigen kunnen landen. Vietnam is de snelstgroeiende economie van Zuidoost Azië en zet hoog in op toerisme. Het vliegveld heeft een capaciteit van 7 miljoen passagiers. Afgelopen jaar verwerkte het 2,5 miljoen passagiers. In de nabij toekomst is de planning om onder andere directe vluchten naar Bangkok, Singapore en Sihanoukville (Cambodja) uit te voeren.

Vervoer van het vliegveld van Phu Quoc naar de stad

Als je na aankomst op Phu Quoc snel naar je accommodatie toe wil kan dat. Het vervoer van het vliegveld van Phu Quoc naar de stad is goed geregeld. Voor de aankomst hal de luchthaven van Phu Quoc staan taxi’s klaar die je voor $10 naar het centrum van Duong Dong brengen of naar je hotel. Boek je vooraf je hotel, dan kan je vaak een gratis transfer bijboeken. Je chauffeur staat je dan bij de aankomsthal op te wachten met een bordje met je naam erop. De afstand van het vliegveld naar Duong Dong is ongeveer 7 kilometer. De smalle wegen op het eiland zijn tegenwoordig grotendeels geasfalteerd zodat je redelijk snel en comfortabel naar je hotel kunt reizen.

Buiten bij de aankomsthal staan ook diverse motorbikes te wachten op toeristen. Voor enkele dollars kan je per motorbike naar je hotel of guesthouse komen.

Phu Quoc Airport

7.7

Phu Quoc Airport

7.7/10