Vliegveld van Nha Trang

Elk jaar vliegen meer en meer toeristen naar het internationale vliegveld van Nha Trang, Cam Ranh International Airport. De populaire badplaats in centraal Vietnam is in het bezit van één van de mooiste stranden ter wereld. Je kunt in Nha Trang ideaal duiken, snorkelen, relaxen en feesten! Het is de ideale plek om even lekker bij te komen en te genieten. Een vliegticket van Nederland naar Nha Trang boek je vanaf €467,- retour. De goedkoopste vliegtickets naar Nha Trang vind je via Skyscanner.nl

Over het vliegveld van Nha Trang

Pas in 1972 werd het huidige vliegveld van Nha Trang, Cam Ranh Airport, door de Amerikanen gebouwd als vervanging van het oude Nha Trang Airport dat door de Fransen werd gebouwd. Ze voerden vanaf de luchthaven bombardementen uit ten noorden van de DMZ, de gedemilitariseerde zone. Na 1975 werd het vliegveld door de Noord-Vietnamezen buitgemaakt. Tussen 1979 en 2002 werd het vliegveld door de Russische luchtmacht geleased.

Bijna halverwege het jaar 2004 werd het vliegveld voor het eerst gebruikt door een commerciële vlucht vanuit Hanoi. Later, in 2007, werd het vliegveld van Nha Trang ge-upgrade tot een internationaal vliegveld. Momenteel heeft de luchthaven van Nha Trang een capaciteit van 6 miljoen passagiers per jaar. In 2016 verwerkte het vliegveld er bijna 5 miljoen. Daarmee is het vliegveld het vierde vliegveld van Vietnam.

Vervoer van het vliegveld van Nha Trang naar de stad

Omdat de afstand van het vliegveld van Nha Trang tot de stad 30 kilometer is kiezen veel toeristen een taxi om van het vliegveld van Nha Trang naar het centrum te reizen. Voor de aankomsthal staan taxi’s te wachten. Aan de balie in de aankomsthal kan je een coupon kopen voor de taxi’s met vaste tarieven (fixed prices). Een taxirit naar het centrum van Nha Trang kost gemiddeld 250.000 Dong of ongeveer €9. Ook kan je een taxi met meter nemen maar vaak ben je dan duurder uit.

Als je naar voordeliger vervoer op zoek bent is de airport bus van Nha Trang de beste optie. Deze shuttle bus brengt je rechtstreeks van het vliegveld naar de stad. De rit duurt 45 minuten en kost 50.000. Een tickets voor de gele Đất Mới airport bussen (nr.18) kan je bij de ingang van het vliegveld kopen. De bus brengt je naar het Liberty Central hotel in Nha Trang of een ander (groot) hotel op de route. Het eindpunt (en beginpunt) van de buslijn is Yersin St.

Nha Trang Airport

6.5

Nha Trang Airport

6.5/10