Vliegveld van Hue

Omdat Hue, de voormalige hoofdstad van Vietnam, erg populair is en behoort tot de top bestemmingen in Vietnam, heeft de stad een eigen vliegveld. Opvallend genoeg heeft het vliegveld van Hue, Phú Bài Airport, dat een vrij kleinschalig vliegveld is, wel een internationale status. In 2005 lande het eerste internationale vliegtuig op de luchthaven. Na een grote verbouwing werd het vliegveld heropend in 2013. Een vliegticket van Nederland naar Hue boek je vanaf €677 retour. De goedkoopste vliegtickets naar Hue vind je via Skyscanner.nl

Over het vliegveld van Hue

Tijdens de bezetting van Vietnam door de Fransen werd het vliegveld van Hue gebouwd. Ze gebruikten het voor militaire doelen voor en tijdens de Eerste Indochina oorlog. Ook de Amerikanen gebruikten het vliegveld om tijdens de tweede Indochina oorlog (Vietnamoorlog) grootschalige bombardementen uit te voeren en om manschappen, materieel en munitie aan te voeren. Na de Vietnamoorlog werd de luchthaven opgesteld voor de burgerluchtvaart. In 1975 vloog de eerste commerciële vlucht op Hue. Het vliegveld is vrij klein en heeft maar één korte landingsbaan. Daarom kunnen er geen grote vliegtuigen landen. Het vliegveld van Hue verwerkte in 2016 ruim 800.000 passagiers.

Vervoer van het vliegveld van Hue naar de stad

De afstand van de luchthaven tot het centrum is 15 kilometer. Vervoer van het vliegveld van Hue naar de stad (centrum) is op verschillende manieren mogelijk. Zo rijden er taxi’s die je voor 250.000 Dong naar de stad brengen tijdens een rit van een half uur.Taxi’s vind je voor de aankomsthal (arrival hall). Een goedkopere optie is de bus. Om de twee uur rijdt er een bus van het vliegveld van Hue naar het centrum. Zodra je door de controle bent gekomen vindt je de ticketbalie aan je rechterhand. Een busticket naar Hue centrum kost je rond de 40.000 Dong (nog geen €1,50). De bus brengt je naar de grote rotonde waar de straten Hùng Vương, Lê Quý Đôn, en Đống Đa bij elkaar komen in hartje centrum.

Ook is het mogelijk om een motorbike te nemen naar het centrum van Hue. Een ritje kost je ongeveer 120.000 Dong.

Hue Airport

6.6

Hue Airport

6.6/10