Vliegveld van Hanoi

Al jarenlang is het vliegveld van Hanoi is het op één na grootste vliegveld van Vietnam na het vliegveld van Ho Chi Minh stad. Het vliegveld van Hanoi, Noi Bai International Airport ligt op 24 kilometer afstand van het centrum van Hanoi. Het vliegveld is onlangs gerenoveerd en heeft goede voorzieningen. De terminal op het vliegveld is ruim en je vindt er makkelijk je weg. De goedkoopste vliegtickets naar Hanoi vind je via Skyscanner.nl

Over het vliegveld van Hanoi

Het vliegveld van Hanoi is een belangrijke hub voor Vietnam. Je kan vanuit diverse buurlanden via Hanoi doorvliegen naar een andere bestemming in Vietnam of in de regio. Vanuit Europa zijn er direct vluchten op de luchthaven van Hanoi. Zo gaat er dagelijks een rechtstreekse vlucht van Frankfurt naar Hanoi maar ook vanaf München. Een vliegticket naar Hanoi en terug boek je vanaf €499. Vaak kan je voor weinig extra geld een aansluitende ticket naar één van de andere vliegvelden in Vietnam bijboeken. Zo kan je doorvliegen naar Hue, Nha Trang, Dien Bien Phu of Cat Ba island.

Vervoer van het vliegveld van Hanoi naar de stad

Het vliegveld van Hanoi ligt op 24 kilometer afstand van het centrum van Hanoi. Vervoer van het vliegveld van Hanoi naar de stad is vrij eenvoudig te regelen. Voor de aankomsthal (arrival hal) van het vliegveld staan tal van minivans klaar om toeristen naar het centrum van Hanoi te brengen. Je kunt er simpelweg naartoe lopen. De prijzen liggen vast. Vaak betaal je voor de rit 100.000 Dong, ongeveer €4. Je wordt dan bij het Hoan Kiem meer in Hanoi afgezet. Let erop dat sommige chauffeurs je er voortijdig uit willen zetten. Sta erop dat je bij het meer wordt afgezet. Vanaf daar kan je vaak eenvoudig naar je hotel in het centrum (oude kwartier) toelopen of een motorbike of cyclo nemen.

Ook is het mogelijk om per taxi van het vliegveld van Hanoi naar de stad te reizen. Taxi’s staan ook bij de aankomsthal van luchthaven Noi Bai International Airport opgesteld. Voor ongeveer 400.000 Dong zit je in het centrum. Taxi’s in Hanoi hebben een meter. Omdat het soms erg druk kan soms op de weg van de luchthaven van Hanoi naar het centrum kan ook de prijs van je rit soms aardig oplopen.

Visum voor Vietnam

Als je Vietnam gaat bezoeken moet je er rekening mee houden dat je op voorhand een visum voor Vietnam moet aanschaffen. Je kan geen visum on arrival regelen voor Vietnam. Je zult in Nederland naar de ambassade moeten gaan om je visum voorafgaand aan je reis te bemachtigen. Ook kan je in de buurland van Vietnam vrij snel en eenvoudig aan je visum voor Vietnam komen. Zo kan je bij de Thaise ambassade of het consulaat je visum regelen maar ook bij de Cambodjaanse en de Laotiaanse ambassades en consulaten. Vaak zijn de kosten voor een visum ook lager dan de kosten die je in Nederland moet betalen om aan je visum voor Vietnam te komen.

Zodra je eenmaal op het vliegveld van Hanoi bent geland, kan je moet je autorisatiebrief je visum afhalen. Het gaat vrij snel en zou je niet meer dan vijftien minuten moeten kosten.

Hanoi Airport

7.2

Hanoi Airport

7.2/10