Vliegveld van Danang

Het vliegveld van Danang is het belangrijkste vliegveld van centraal Vietnam en na het vliegveld van Ho Chi Minh stad en Hanoi en grootste vliegveld van Vietnam. Het internationale vliegveld ligt midden in de stad Danang en speelde een belangrijke rol tijdens de Vietnamoorlog. Vanaf het vliegveld voeren de Amerikanen vele vluchten uit met bommenwerpers om de Noord-Vietnamese en de Vietcong aan te vallen. Een vliegticket van Nederland naar Danang kan je al boeken vanaf €577 (retour). De goedkoopste vliegtickets naar Danang vind je via Skyscanner.nl

Over het vliegveld van Danang

In 1930 werd het vliegveld van Danang door de Franse kolonisten gebouwd. De luchthaven werd toen alleen voor de burgerluchtvaart gebruikt. In de tweede wereldoorlog werd de luchthaven van Danang door de Japanners gebruikt als militair vliegveld. Na de tweede wereldoorlog, in de eerste Indochina oorlog, gebruikten ook de Fransen het vliegveld voor militaire activiteiten. Ze pasten het vliegveld aan naar de maatstaven van de NAVO. Tijdens de tweede Indochina oorlog gebruikte de Amerikaanse luchtmacht het vliegveld om aanvallen op de communisten in het noorden van Vietnam uit te voeren. De Amerikanen vergrootte ook het vliegveld (Da Nang Air Base) en legden een tweede landingsbaan aan zodat er meer en grotere vliegtuigen konden opstijgen en landen. Rondom het vliegveld werden in een straal van een paar honderd meter de bomen gekapt zodat een aanval van de Vietcong of het Noord-Vietnamese leger snel opviel en de kop kon worden ingeslagen.

In 2006 maakten meer dan één miljoen passagiers gebruik van het vliegveld. In 2011 werd het vliegveld grondig gerenoveerd en werd een nieuwe passagiers terminal gebouwd. Het vliegveld heeft daarmee een capaciteit van 4 tot 6 miljoen passagiers per jaar.

Vervoer van het vliegveld van Danang naar de stad

De afstand van het centrum van Danang naar het vliegveld is zeer gering. Het vliegveld ligt in de stad op slechts twee kilometer van het centrum van Danang. Voor de aankomsthal vind je diverse taxi’s. Sommige hebben een meter maar sommige hebben ook vaste prijzen. Een taxirit naar het centrum van Danang kost je gemiddeld 100.000 Dong (€4).

Danang Airport

€16
6.8

Danang Airport

6.8/10