Vliegveld van Can Tho

Verscholen in de prachtige Mekong Delta in het zuiden van Vietnam ligt het vliegveld van Can Tho, Trà Nóc international airport. Het is naast het vliegveld van Rach Gia het enige vliegveld in de Mekong Delta. De luchthaven heeft een internationale functie maar er zijn geen lijnvluchten uit het buitenland die het vliegveld aandoen, slechts af en toe enkele charter vluchten. Wel speelt het vliegveld een belangrijke rol in de regio. Vele toeristen komen jaarlijks de levendige Mekong Delta bezoeken. Een deel van de toeristen komt per vliegtuig in Can Tho aan. Een vliegticket van Nederland naar Can Tho boek je vanaf €763 retour. De goedkoopste vliegtickets naar Can Tho vind je via Skyscanner.nl

Over het vliegveld van Can Tho

Net als zoveel andere vliegvelden in Vietnam is ook het vliegveld van Can Tho gebouwd tijdens de Vietnamoorlog. In 1965 werd het vliegveld door de enginieurs van de Amerikaanse luchtmacht gebouwd als militair vliegveld. Ook het Zuid-Vietnamese leger maakte gebruik van de luchthaven en had er zelfs zijn hoofdkwartier. Vanaf de luchthaven stegen vele vliegtuigen op om met ontbladeringsmiddel (agent orange) de dichte jungles in de Mekong Delta te ontbladeren zodat de vijand zichtbaar zou worden.

In 2008 werd het vliegveld gerenoveerd. Er werd een nieuwe terminals gebouwd en ook de landingsbaan werd verlengd. Zodoende kunnen er nu middelgrote vliegtuigen landen. In 2011 werd het vliegveld nogmaals verbouwd om de Mekong Delta regio een economische boost te geven. Het vliegveld heeft een capaciteit van 5 miljoen maar kwam in 2016 nog niet aan 1 miljoen passagiers. Verwachting is dat het aantal vluchten naar Can Tho in de komende paar jaar wel flink zal stijgen.

Vervoer van het vliegveld van Can Tho naar de stad

Het centrum van Can Tho ligt 4 kilometer ten zuidoosten van het vliegveld van Can Tho. Vervoer van het vliegveld van Can Tho naar de stad is op verschillende manieren mogelijk. Vanaf het vliegveld kan je met een shuttle dienst voor 50.000 VND naar de stad reizen in een mini-van of bus. De shuttledienst sluit aan op de arriverende vluchten.
Ook is het mogelijk om met een taxi van het vliegveld van Can Tho naar je hotel te reizen. Tal van taxi’s met meter staan voor de hoofdingang van de luchthaven op je te wachten. Je betaalt ongeveer het dubbele van de prijs van de shuttledienst maar uiteraard is de prijs ook afhankelijk van de ligging van je hotel. Sommige hotels bieden een gratis airport transfer aan.

Can Tho Airport

Vlieg naar Can Tho va €15
6.2

Can Tho Airport

6.2/10