Vliegveld van Surat Thani

Hoewel Surat Thani op zichzelf een niet erg interessante plaats is, speelt het vliegveld van de stad wel degelijk een belangrijke rol in de regio. Het vliegveld van Surat Thani is van groot belang voor reizigers die op doorreis zijn naar de nabij gelegen eilanden van Koh Samui, Koh Pangan en Koh Tao. Vanaf het vliegveld kan je vrij snel naar de pier reizen waar de boot vertrekt naar de drie prachtige eilanden. Met één overstap kan je van Nederland naar Surat Thani vliegen. Een vliegticket van Nederland Surat Thani boek je vanaf €516 retour. Bekijk prijzen.

Over het vliegveld van Surat Thani

In de jaren 70 van de vorige eeuw werd het vliegveld van Surat Thani gebouwd. Het vliegveld wordt gebruikt voor passagiersvervoer maar is ook de thuisbasis van twee squadrons van de Thaise luchtmacht. De luchthaven heeft één landingsbaan waarop middelgrote vliegtuigen kunnen landen. Jaarlijks worden er ruim twee miljoen passagiers verwerkt. Daarmee is het één van de kleinere internationale vliegvelden in Thailand. Naast pinautomaten (ATM’s) zijn er op de luchthaven ook geldwisselkantoren en restaurants te vinden.

Vervoer van het vliegveld van Surat Thani naar de stad

De luchthaven en de stad Surat Thani liggen niet pal naast elkaar. Het vliegveld van Surat Thani ligt 20km ten westen van de stad. Er zijn verschillende manieren van vervoer van het vliegveld van Surat Thani naar de stad of naar de pier van Surat Thani mogelijk. Veel toeristen reizen vaak direct door naar Koh Samui of een van de andere twee eilanden voor de kust. Je kan een bus/ferry combiticket kopen waarmee je eerst naar de pier in Surat Thani reist en vervolgens per ferry naar Koh Samui’s Nathon Pier. De totale reistijd is zo’n 3 uur. Een combiticket boek je al vanaf 400B. De transfer zijn 6 keer per dag mogelijk. Een combiticket van Suratthani naar Koh Samui of naar de andere eilanden kan je eenvoudig online boeken.

Vliegveld van Surat Thani

€18
6.6

Surat Thani Airport

6.6/10