Vliegveld van Sukhothai

In het zuidelijk deel van Noord-Thailand ligt de oude hoofdstad van het land, Sukhothai. De plaats telt ongeveer 40.000 inwoners en is erg populair bij toeristen. Jaarlijks bezoeken tienduizenden toeristen de prachtige gebouwen en tempels die er nog te vinden zijn. Redelijk wat toeristen arriveren per vliegtuig op het vliegveld van Sukhothai. Een vliegticket van Bangkok naar Sukhothai boek je al vanaf €42 per enkele reis. Bekijk prijzen.

Over het vliegveld van Sukhothai

De luchthaven van Sukhothai bestaat nog niet heel lang. Pas in 1992 werd aan de bouw van het vliegveld begonnen. In 1996 werd het geopend en landde ook het eerste vliegtuig op het vliegveld. De terminals op het vliegveld zijn in de stijl van de oude hoofdstad gebouwd en zien eruit als Thaise pagodas. Het vliegveld is erg open. Er zijn weinig muren in de terminals aanwezig. Bangkok Airways is de eigenaar van het vliegveld en voert ook als enige vliegtuigmaatschappij vluchten uit van en naar het vliegveld. Het is momenteel alleen mogelijk om vanaf Bangkok naar Sukhothai te vliegen. Jaarlijks maken ongeveer 60.000 reizigers gebruik van het vliegveld. Vanuit Bangkok’s Don Mueang vliegveld zijn er dagelijks 3 rechtstreekse vluchten naar het vliegveld. Vliegtickets boek je vanaf €42 per enkele reis.

Vervoer van het vliegveld van Sukhothai naar de stad

Omdat het vliegveld van Sukhothai bijna 40 kilometer ten noorden van het nieuwe Sukhothai en het oude Sukhotahi ligt heb je nog vervoer nodig als je aankomt. Vervoer van het vliegveld van Sukhothai naar de stad of centrum is het makkelijkst per shuttle bus. Ze vertrekken vanaf de aankomsthal van het vliegveld en wachten op de aankomende vluchten. Een transfer naar de nieuwe stad kost je ongeveer 200 Baht terwijl je ongeveer 300 Baht betaald om naar het oude centrum van Sukhothai te reizen. Tickets koop je aan de balie op het vliegveld of van te voren online.

Sukhothai Airport

€42
7.5

Sukhothai Airport

7.5/10