Vliegveld van Phuket

Jaarlijks komen miljoenen toeristen naar het vakantie eiland Phuket in Zuid-Thailand om te genieten van de prachtige stranden en fijne sfeer. Daarom is er dan ook voor het vliegveld van Phuket, Phuket International Airport, een belangrijke rol weggelegd. Het vliegveld is het op twee na drukste vliegveld van Thailand als het gaat om passagiersvervoer. Alleen de twee vliegvelden van Bangkok (Suvarnabhumi en Don Mueang) verwerken jaarlijks meer passagiers. Met één overstap kan je vanuit Nederland naar Phuket vliegen. Een vliegticket van Nederland naar Phuket boek je al vanaf €534 retour. De goedkoopste vliegtickets naar Phuket vind je via Skyscanner.nl

Over het vliegveld van Phuket

Tegenwoordig zijn er twee terminals op het vliegveld van Phuket aanwezig. Terminal 1 wordt gebruikt voor internationale vluchten terwijl terminal 2 gebruikt wordt voor de binnenlandse vluchten (domestic flights). De terminals zijn met elkaar verbonden door een voetpad voorzien van airco. In 2016 is de luchthaven van Phuket grondig verbouwd zodat het vliegveld zijn capaciteit van 6.5 miljoen passagiers naar 12.5 miljoen passagiers verdubbelde. In 2016 vervoerde het vliegveld ruim 15 miljoen reizigers.

Vervoer van het vliegveld van Phuket naar de stad

De afstand tussen het centrum van Phuket en het vliegveld is ongeveer 33 kilometer en nog iets langer naar de meest populaire stranden op Phuket (10 tot 15 kilometer extra). Er zijn veel verschillende manieren van vervoer van het vliegveld van Phuket naar de stad of naar de stranden van Phuket mogelijk.

Dagelijks tussen 06:30 en 20:45 rijdt er een airport shuttlebus tussen het vliegveld en het centrum van Phuket (Phuket Town). Deze gemeentelijke bus rijdt elke 60 a 90 minuten. De rit duurt ongeveer een uur en kost je 100 Baht. Het kan soms druk zijn in de bus. Vanaf het centrum van Phuket (Ranong St Market) kan je per lokale bus voor 25 tot 40 Baht doorreizen naar alle populaire stranden van Phuket. Als je de chauffeur een seintje geeft stopt de bus.

Een snellere maar iets duurdere optie is de minibus service. De minibussen of mini-vans staan voor de aankomsthal (arrival hall) van Phuket airport klaar. Deze gedeelde mini-vans brengen je vrij snel en voordelig naar je bestemming. Een rit naar het centrum kost je ongeveer 100 Baht terwijl je ongeveer 180 Baht betaald om naar Patong of Kata Beach te komen. Vaak stoppen de minibussen onderweg om je een hotel aan te smeren. Boek daarom je hotel vooruit zodat je geen last van ze hebt.

Nog een mogelijkheid is een taxi. Voor de aankomsthal vindt je diverse taxi’s. Alle gele taxi’s hebben een meter. Aan de balie in de aankomsthal kan je een taxi boeken. Je krijgt een voucher met nummer van je taxi. Reken erop dat een rit naar Phuket Town rond de 600 Baht kost en een extra 100 Baht voor de airport tax. Naar de stranden betaal je ongeveer 300 a 400 Baht extra.

Aangezien er geen treinen op Phuket rijden ben je afhankelijk van vervoer over de weg.

Phuket Airport

€19
7.9

Phuket Airport

7.9/10