Vliegveld van Mae Sot

Pal aan de grens met Myanmar ligt de plaats Mae Sot. Het is een belangrijke grensovergang tussen Thailand en Myanmar. De grens ligt op slecht 3 kilometer van het plaatsje vandaan. Maar er is ook een vliegveld aanwezig. Het vliegveld van Mae Sot wordt elk jaar populairder. Je kunt namelijk heel goedkoop vanuit Bangkok naar Mae Sot vliegen om vervolgens de grens naar Myanmar over te steken. Een vliegticket van Bangkok naar Mae Sot boek je al vanaf €23 per enkele reis. Bekijk prijzen.

Over het vliegveld van Mae Sot

Vlak na de eerste wereldoorlog werd het vliegveld van Mae Sot gebouwd. Het werd sinds 1930 gebruikt om militaire operaties uit te voeren in de regio. Tijdens de tweede wereldoorlog werd de luchthaven van Mae Sot door de Japanners ingenomen en gebruikt om de geallieerden in Birma (Myanmar) vandaan aan te vallen. In 1961 was Thai Airways de eerste vliegtuigmaatschappij die het vliegveld gebruikte voor commerciële vluchten.

Het kleinschalige Mae Sot Airport heeft slechts één landingsbaan. Het is een van de kleinste vliegvelden in Thailand waarvandaan commerciële vluchten worden uitgevoerd. Sinds 29 oktober 2017 worden er door NokAir directe vluchten van Mae Sot naar Yangoon (Rangoon) in Myanmar uitgevoerd. Je kunt al voor €10 een vliegticket kopen voor de vlucht van een uur Bekijk prijzen. Daarmee heeft het vliegveld een internationale status gekregen. NokAir is momenteel de enige luchtvaartmaatschappij die vluchten aar Mae Sot uitvoert (Bangkok en Yangoon).

Vervoer van het vliegveld van Mae Sot naar de stad

Omdat het vliegveld slechts op 1 kilometer afstand van het centrum van Mae Sot gelegen is, zou je in principe te voet de afstand kunnen overbruggen. Heb je geen zin om te lopen, dan kan je per songthaew voor 40 Baht de route afleggen. Op de weg voor de luchthaven rijden regelmatig songthaews heen en weer tussen het centrum en het vliegveld.

Mae Sot Airport

€35
6.3

Mae Sot Airport

6.3/10