Vliegveld van Loei

Vlakbij de grens met Laos in het noorden van Thailand ligt de plaats Loei. De plaats is vrij populair bij toeristen vanwege de prachtige bergrijke omgeving. Het vliegveld van Loei is een vrij kleinschalig vliegveld waar je alleen vanuit Bangkok naartoe kunt vliegen. Vliegtickets naar Loei zijn erg goedkoop. Een vliegticket van Bangkok naar Loei boek je al vanaf €23 per enkele reis. Bekijk prijzen.

Over het vliegveld van Loei

In de jaren 70 werd het vliegveld van Loei geopend. De luchthaven is erg kleinschalig en heeft slechts één landingsbaan. Momenteel is het één van de kleinste vliegvelden van Thailand. Het aantal voorzieningen op het vliegveld van Loei is erg beperkt. Je vindt er een ATM (pinautomaat), een geldwisselkantoortje en wat kleine winkeltjes. Omdat er maar weinig vluchten naar Loei worden uitgevoerd is het vliegveld weinig levendig. Dagelijks vliegen er slechts twee vliegtuigmaatschappijen op Loei. Het zijn beide budget of low-cost vliegtuigmaatschappijen, Nok Air en Air Asia. Beide vliegen van Bangkok naar Loei en omgekeerd uiteraard. Je kunt al vanaf €23 een enkele reis boeken.

Vervoer van het vliegveld van Loei naar de stad

De afstand van het vliegveld tot het centrum van Loei is 5 kilometer. Vóór de aankomsthal van het vliegveld staan taxi’s te wachten die je voor 350 Baht naar het centrum van Loei brengen of naar je hotel. Ook rijden er songthaews op de hoofdweg voor het vliegveld die je voor 50 Baht meenemen naar de stad. Ze zetten je bij de markt in Loei af.

Vliegveld van Loei

€23
6.4

Loei Airport

6.4/10