Vliegveld van Krabi

Een van de belangrijkste vliegvelden in het zuiden van Thailand is het vliegveld van Krabi. Om de prachtige omgeving van Krabi te ontdekken maken jaarlijks vele toeristen gebruik van het vliegveld. Ook de nabijgelegen eilanden van Koh Phi Phi en Koh Lanta kunnen eenvoudig vanaf het vliegveld worden bereikt. De luchthaven van Krabi, Krabi International Airport, heeft een internationale status. Vanuit Nederland kan je met één overstap naar Krabi vliegen. Een vliegticket van Nederland naar Krabi boek je vanaf €603 retour. De goedkoopste vliegtickets naar Krabi vind je via Skyscanner.nl

Over het vliegveld van Krabi

Op 10 juli 1999 opende de luchthaven van Krabi zijn deuren. Door de ligging aan zee bleek het vliegveld onder toeristen een populaire hub om de zuidelijke kust van Thailand te ontdekken. Het vliegveld van Krabi is na het vliegveld van Phuket het grootste vliegveld van Zuid-Thailand. Al in 2016 verwerkte het vliegveld ruim 4 miljoen passagiers. Dit terwijl het vliegveld officieel slechts een capaciteit van 3 miljoen passagiers heeft. Omdat het vliegveld slechts één terminal heeft wordt deze voor zowel binnenlandse als internationale vluchten gebruikt.

Vervoer van het vliegveld van Krabi naar de stad

Slechts op ongeveer 15 kilometer afstand van het centrum van Krabi ligt het vliegveld. Omdat vervoer van het vliegveld van Krabi naar de stad eenvoudig en goed geregeld is kan je vrij snel naar Krabi town reizen. Ook de standen van Had Yao (23 km) en Ao Nang (40 km) zijn goed te bereiken. Het is mogelijk om per bus van het vliegveld van Krabi naar het centrum te reizen. Ze rijden elk uur. Ook rijden er bussen naar de populaire stranden van Ao Nang en Noppharat Thara. Een busrit naar Krabi kost ronde de 100 Baht. Voor ongeveer 40 Baht kan je zelfs per songthaew naar de stad komen. Ze wachten je buiten bij de aankomsthal (arrival hall) op. Ook kan je per taxi naar het centrum reizen. Reken op ongeveer 800 Baht voor de rit. Motorbike taxi’s kosten je 150 Baht.

Vliegtickets Krabi

va €16
7.8

Krabi Airport

7.8/10