Vliegveld van Koh Samui

Op het populaire tropische Thaise eiland Koh Samui ligt het vliegveld van Koh Samui, Ko Samui Airport. Het vliegveld wordt veel gebruikt door toeristen die van de prachtige Thaise stranden komen genieten. Ook reizigers die op doorreis zijn naar de nabij gelegen eilanden Koh Pangan of Koh Tao gebruiken het vliegveld van Koh Samui vaak om vervolgens per boot door te reizen naar hun bestemming. Vanuit Nederland kan je met één overstap naar Koh Samui vliegven. Een vliegticket van Nederland naar Koh Samui boek je vanaf €686 retour. Bekijk prijzen.

Over het vliegveld van Koh Samui

In 1982 werd de luchthaven van Koh Samui door de vliegtuigmaatschappij Bangkok Airways als privé vliegveld gebouwd. De vliegtuigmaatschappij was dan ook jarenlang de enige gebruiker van het vliegveld en vlieg aanvankelijk alleen vanaf Bangkok naar Koh Samui. In de afgelopen jaren zijn er steeds meer vliegtuigmaatschappijen die vliegen op Koh Samui Airport. Omdat de landingsrechten erg duur zijn merk je dat terug in de ticketprijzen. Want vliegtickets naar Koh Samui zijn vaak erg prijzig. Naast Bangkok Airways vliegen ook Lucky Air, Orient Thai, SilkAir, Thai Airways en Tibet Airlines op Koh Samui vliegveld.

Het vliegveld van Koh Samui is vrij klein. Er is een bescheiden houten aankomsthal. Het vliegveld heeft twee terminals, één voor internationale vluchten en één voor binnenlandse vluchten (domestic flights). In 2016 vervoerde de luchthaven ruim 1 miljoen passagiers.

Vervoer van het vliegveld van Koh Samui naar Chaweng

Eenmaal aangekomen op het vliegveld kom je vrij eenvoudig bij je hotel op Koh Samui. De meeste toeristen zoeken direct de stranden van het eiland op. Omdat het vliegveld van Koh Samui op slechts 2 kilometer van het meest populaire strand Chaweng ligt, belanden hier vrij veel toeristen. De luchthaven ligt vlakbij de grote Boeddha (op Buddha Beach). Vervoer van het vliegveld van Koh Samui naar Chaweng of één van de andere stranden kan per mini-van of taxi. Een mini-van kost je ongeveer 200 Baht voor de 20 minuten durende rit. De mini-vans blijven wachten tot ze vol zitten.

Reis je per taxi van het vliegveld van Koh Samui naar het strand van Chaweng, dan kost een rit je ongeveer 500 Baht. De prijzen van taxi’s zijn onderhandelbaar en hangen uiteraard of van je bestemming.
Buiten de aankomsthal van Koh Samui Airport staan de taxi’s en mini-vans klaar.

Foto: By archer10 (Dennis) via Wikimedia Commons

Vliegtickets Koh Samui

€78
7.2

Koh Samui Airport

7.2/10