Vliegveld van Chiang Rai

Middenin de gouden driehoek in het noorden van Thailand aan de grens met Myanmar en Laos ligt Chaing Rai. Bezoeker van de gouden driehoek vliegen vaak op het vliegveld van Chiang Rai, Mae Fah Luang – Chiang Rai International Airport. De luchthaven van Chiang Rai is vernoemd naar de moeder van de in 2016 overleden koning Bhumibol. Het vliegveld heeft een internationale status. Vanuit Nederland kan je met één overstap naar Chiang Rai vliegen. Een vliegticket van Nederland naar Chiang Rai boek je vanaf €533. De goedkoopste vliegtickets naar Chiang Rai vind je via Skyscanner.nl

Over het vliegveld van Chiang Rai

Halverwege 1992 werd het vliegveld van Chiang Rai geopend. Toen het vliegveld van Chiang Rai in 1998 werd overgenomen door Airports of Thailand Public Company Limited, zette het een flinke groei in. In 2016 vervoer het vliegveld ruim 1 miljoen passagiers. Het vliegveld groeit nog elk jaar. Zodoende zijn er al concrete plannen voor een verbouwing. In 2030 moet het vernieuwde vliegveld af zijn en een nog grotere capaciteit hebben. Momenteel zijn er 4 vliegtuigmaatschappijen actief op de luchthaven en worden er dagelijks ongeveer 18 vluchten uitgevoerd door AirAsia, Nok Air, Thai Airways en Eastern China Airlines.

Vervoer van het vliegveld van Chiang Rai naar de stad

De afstand van het vliegveld naar het centrum van Chiang Rai is 8 kilometer. Momenteel zijn er drie mogelijkheden van vervoer van het vliegveld van Chiang Rai naar de stad. Zo kan je per taxi, songthaew of tuk tuk vanaf de luchthaven van Chiang Rai naar het centrum reizen. Ook kan je in een keer doorreizen naar de grens met Laos.

Vervoer per taxi is het snelst maar niet het goedkoopst. In de aankomsthal op Chiang Rai airport kan je een taxi boeken. De prijzen liggen vast (fixed price). je koopt een coupon voor 160 Baht en kan daarmee met een taxi (zie nummer op je coupon) naar de stad rijden. De chauffeur zet je af bij je hotel. Taxi’s met meter zijn er ook op het vliegveld. Je betaalt er vrijwel evenveel voor.

Een andere en voordeligere optie is de songthaew. Vanaf de weg voor het vliegveld, Phaholyothin road, kan je per songthaew naar het centrum reizen. De mini-van-achtige vervoermiddelen rijden regelmatig heen en weer tussen de stad en het vliegveld. Voor 20 Baht kan je meerijden. Let erop dat je vaak op een centrum punt wordt afgezet omdat de songthaews een vaste route rijden. De songthaews hebben vaak erg felle opvallende kleuren.

Nog een mogelijkheid om naar de stad te reizen is per tuk tuk. De motorvoertuigen met drie wielen brengen je voor ongeveer 100 Baht naar je hotel in Chiang Rai.

Het is ook mogelijk om een auto te huren op het vliegveld van Chiang Rai. Diverse organisaties als Rentalcar of Herz bieden autohuur aan.

Chiang Rai Airport

€19
6.8

Chiang Rai Airport

6.8/10