Vliegveld van Chiang Mai

Het grootste vliegveld in het noorden van Thailand is het vliegveld van Chiang Mai. Het is na de twee vliegvelden van Bangkok en het vliegveld van Phuket het belangrijkste vliegveld van Thailand. Vanaf Chiang Mai kan je perfect de bergachtige omgeving in het noorden van het land bezoeken en de gouden driehoek op de grens met Laos en Myanmar. Vanuit Nederland kan je met één overstap naar Chiang Mai vliegen. Een vliegticket van Nederland naar Chiang Mai boek je vanaf €547 retour. Bekijk prijzen.

Over het vliegveld van Chiang Mai

Jaarlijks maken ruim 6 miljoen reizigers gebruik van het vliegveld van Chiang Mai. De luchthaven heeft 2 terminals, 1 voor internationale vluchten en 1 voor binnenlandse vluchten. Er vliegen vrij veel vliegtuigmaatschappijen op de luchthaven waaronder ook veel low-budget maatschappijen. Het vliegveld heeft uitgebreide voorzieningen als restaurants, geldwissel balies, ATM’s, lounges etc.

Vervoer van het vliegveld van Chiang Mai naar de stad

Er zijn verschillende mogelijkheden van vervoer van het vliegveld van Chiang Mai naar de stad. Het vliegveld van Chiang Mai ligt 7 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Chiang Mai. Je kunt per taxi in 15 minuten al in het centrum zijn. Als je bij het verlaten van de aankomsthal linksaf slaat kom je twee soorten taxi’s tegen, taxi’s met meter en Airport Limo taxi’s. Je betaald ongeveer 50B voor luchthaventaks. De rit zelf kost hooguit nog 100B extra, afhankelijk van je bestemming. Voor de limo taxi betaal je +/- 40 % meer. Op het vliegveld is de taxi-opstapplek buiten bij de terminal voor binnenlandse vluchten.
Ook kan je vooraf je taxi naar het centrum van Chiang Mai reserveren

Ook is het mogelijk om per songtaew naar je hotel te reizen. De prijs is vrij laag (tenzij je de enige bent) maar je bent soms vrij lang onderweg omdat songtaews een bepaalde route volgen. Ze volgen als het ware een lijndienst schema. Ben je de enige? Spreek dan een vast bedrag of.

Tuk tuk’s rijden en ook volop in Chiang Mai. Vanaf het vliegveld kan je al voor 60B naar het centrum van Chiang Mai reizen. Spreek uiteraard vooraf de prijs af. Vaak droppen de tuk tuk’s je bij bepaalde hotels of guesthouses om extra commissie te krijgen. Geef vooraf duidelijk aan dat je daar niet op zit te wachten en al een hotel geboekt hebt.

Chiang Mai Airport

€24
8.2

Chiang Mai Airport

8.2/10