Bangkok Suvarnabhumi vliegveld

Een van de belangrijkste en grootste vliegvelden in Zuidoost Azië en tevens het grootste en belangrijkste vliegveld van Thailand is Bangkok Suvarnabhumi vliegveld. Het vliegveld is van groot belang voor de regio en het toerisme en zakenverkeer in Thailand. De luchthaven dient als hub en vervoert jaarlijks miljoenen reizigers. Vanuit Nederland kan je rechtstreeks op Bangkok Suvarnabhumi Airport vliegen met diverse maatschappijen. Een vliegticket van Nederland naar Bangkok boek je vanaf €417 retour. Bekijk prijzen.

Over Bangkok Suvarnabhumi vliegveld

Pas in september 2006 werd het grootste vliegveld van Thailand in gebruik genomen. Daardoor is het vliegveld zeer modern. Omdat het oude vliegveld het sterk groeiende aantal passagiers niet meer aankon moest Bangkok Suvarnabhumi airport deels het oude vliegveld van Bangkok, Bangkok Don Mueang Airport, vervangen. Momenteel wordt het nieuwe vliegveld voor internationale vluchten en binnenlandse vluchten gebruikt terwijl het oude vliegveld alleen binnenlandse vluchten voor z’n rekening neemt. Het vliegveld van Bangkok heeft één zeer grote terminals waar alle vluchten verwerkt worden. De moderne luchthaven heeft zeer geavanceerde systemen en kan 76 vluchten per uur verwerken. Dit komt mede door de twee landingsbanen en de hoogste luchtverkeerstoren ter wereld (132 meter hoog).

Vervoer van het vliegveld van Bangkok naar de stad

Doordat het vliegveld van Bangkok op ongeveer 30 kilometer van het centrum van Bangkok ligt is aansluitend vervoer nog nodig. Vervoer van het vliegveld van Bangkok naar de stad is op verschillende manieren mogelijk. Zo kan je per trein, bus, taxi of skyrail naar het centrum van Bangkok reizen.

Bangkok Suvarnabhumi vliegveld

€18
8.6

Bangkok Suvarnabhumi vliegveld

8.6/10