Bangkok Don Mueang vliegveld

Bangkok Don Mueang vliegveld is het oude vliegveld van Bangkok dat voornamelijk gebruikt wordt voor binnenlandse vluchten en door prijsvechters. Rechtstreekse intercontinentale vluchten van Europa naar het vliegveld zijn dan ook niet mogelijk. Als je een rechtstreekse vlucht vanuit Nederland naar Bangkok wilt boeken maak je altijd gebruik van het nieuwe vliegveld van Bangkok, Bangkok Suvarnabhumi International Airport. Een vliegticket van Nederland naar Bangkok boek je vanaf €417 retour. Bekijk prijzen.

Over Bangkok Don Mueang vliegveld

In de vorige eeuw was Bangkok Don Mueang vliegveld het is het tweede vliegveld dat gebouwd werd in Thailand. De eerste vlucht vanaf de luchthaven werd in 1914 uitgevoerd. Tijdens de tweede wereldoorlog werd het vliegveld bezet en gebruikt door de Japanners. Tijdens de Vietnamoorlog gebruikten de Amerikanen het vliegveld als hub en voor de aanvoer van goederen. Het vliegveld was erg belangrijk voor de USAF (Amerikaanse luchtmacht). Toen in 2006 het nieuwe vliegveld van Bangkok geopend werd, onderging het oude vliegveld een renovatie. In 2009 opende het vliegveld wederom zijn deuren en had het een kleine naamsverandering ondergaan. De oude naam, Don Muang, werd veranderd in Don Mueang. Vanwege de hoge kosten van de landingsrechten op het nieuwe vliegveld van Bangkok zijn veel budget vliegtuigmaatschappijen (lowcost) gevestigd op Bangkok Don Mueang vliegveld. In 2016 verwerkte het vliegveld ruim 35 miljoen passagiers.

Voorzieningen op Bangkok Don Mueang Airport

Het oude vliegveld van Bangkok heeft veel voorzieningen. Tijdens de renovatie heeft het vliegveld veel extra voorzieningen gekregen. Het vliegveld heeft 2 terminals. Terminal 1 wordt gebruikt voor de internationale vluchten en terminal 2 voor de nationale vluchten. In de twee terminals zijn veel pinautomaten (ATM’s) te vinden, tal van geldwisselkantoren, diverse restaurants en ontspanningsruimtes.

Vervoer van Bangkok Don Mueang vliegveld naar de stad

Door de afstand tussen het vliegveld en stad stad van 31 kilometer moet je nog een aardig stuk reizen voordat je bij je bestemming aankomt. Vervoer van Bangkok Don Mueang vliegveld naar de stad is op meerdere manieren mogelijk. Per taxi doe je +/- 40 minuten over de rit naar het centrum van Bangkok (Kao San Road). Je kunt aan de balie bij de aankomsthal een coupon kopen voor ongeveer 900 Baht. Wil je geld besparen, dan kan je bij de departure hall een taxi inspringen. Ze mogen er niet wachten maar alleen reizigers afzetten. Ze zijn blij met je want anders rijden ze leeg terug naar de stad. Ook kan je een taxi op voorhand reserveren. Een chauffeur staat je dan bij de uitgang met een bordje met je naam erop op te wachten.

Vervoer naar het centrum van Bangkok per trein en bus is ook mogelijk. Uiteraard doe je er wel langer over (ongeveer twee keer zo lang). Voor de bus kan je ter plekke een ticket kopen. Je busticket kan je eventueel vooruit online boeken. Ook kan je met de luxere Khao San Limo Bus naar de stad rijden. Deze bus rijdt elk uur.

Per trein kan je ook naar het centrum reizen. De gloednieuwe lijn is net geopend. Het treinstation ligt direct aan de luchthaven. Voor enkele tientallen Baht reis je naar het centrum.

Bangkok Don Mueang vliegveld

16
7.4

Bangkok Don Mueang vliegveld

7.4/10