Vliegveld van Rangoon

Het vliegveld van Rangoon is het grootste en drukste vliegveld van Myanmar. Alle Birmese vliegtuigmaatschappijen voeren vluchten op het vliegveld van Rangoon, Mingaladon Airport uit. De afgelopen jaren heeft Myanmar zijn grenzen steeds meer opengesteld voor het toerisme. Dit heeft er mede toegeleid dat er vandaag de dag ook tientallen internationale vliegtuigmaatschappijen op de luchthaven vliegen. Zo kan je vanaf Bangkok voor €43 al naar Rangoon vliegen. De goedkoopste vliegtickets naar Rangoon vind je via Skyscanner.nl

Over het vliegveld van Rangoon

In 1947 werd het huidige vliegveld van Rangoon (of Yangoon) gebouwd op de plaats waar tijdens wereldoorlog II een militair vliegveld van de geallieerden lag. Het militaire vliegveld heette RAF Mingaladon en werd genoemd naar het gelijknamige district in Rangoon, de toenmalige hoofdstad van Myanmar. Het nieuwe vliegveld dat op de restanten van het oude vliegveld werd gebouwd werd Mingaladon Airport genoemd. Het vliegveld gold jarenlang als het beste vliegveld van Zuidoost Azië voordat het in verval raakte. Jarenlang werd het vliegveld niet gerenoveerd en verloor het zijn status in de regio.

Na een drietal verbouwingen werd de capaciteit van het vliegveld aanzienlijk vergroot. Vandaag de dag verwerkt het vliegveld van Rangoon ruim zes miljoen reizigers per jaar. De luchthaven van Rangoon heeft momenteel drie terminals. De nieuwe internationale terminal (T1), de oude terminal die eveneens voor internationale vluchten wordt gebruikt (T2), en de nieuwe terminal voor binnenlandse vluchten/domestic flights (T3). Er zijn al plannen om een nieuw vliegveld in Rangoon te realiseren, Hanthawaddy International Airport, om het stijgende aantal passagiers te kunnen blijven verwerken.

Vervoer van het vliegveld van Rangoon naar de stad

Het centrum van Rangoon ligt ten zuiden van het vliegveld van Rangoon op 15 kilometer afstand. Bij de aankomsthallen (arrival hall) van alle drie de terminals kan je bij de taxi counters een taxi naar het centrum van Rangoon regelen. Een taxirit naar het centrum van Rangoon zal je ongeveer $8 kosten. Het is ook mogelijk om bij de aankomsthallen een auto te huren.

Visum voor Myanmar

Let erop dat je een visum voor Myanmar nodig hebt als je het land gaat bezoeken. Je kunt je visum op voorhand via een Birmese ambassade regelen of online je e-visum voor Myanmar aanvragen. Je visum is 30 dagen geldig. Een visa on arrival voor Myanmar bij de douane regelen is ook mogelijk. Let erop dat je aan een hoop eisen moet voldoen. Zo moet je bijvoorbeeld in het bezit zijn van een uitnodiging van een bedrijf of instantie (meer info).

Foto door Richard Vandervord, CC BY-SA 4.0, Link

Rangoon Airport

€51
7.2

Rangoon Airport

7.2/10