Vliegveld van Mandalay

Midden in het hart van Myanmar ligt het vliegveld van Mandalay. Het vliegveld dient het centrale deel van Myanmar en is een prestigeproject van de Birmese overheid geweest. Van het opvallende en kitscherige vliegveld worden zowel internationale vluchten als binnenlandse vluchten uitgevoerd. Het is onder andere mogelijk om direct van Chiang Mai of Bangkok naar Mandalay te vliegen. Ook kan je vanaf Singapore of diverse Chinese steden rechtstreeks op Mandalay vliegen. Een vliegticket van Schiphol naar Mandalay boek je vanaf €567 retour! De goedkoopste vliegtickets naar Mandalay vind je via Skyscanner.nl

Over het vliegveld van Mandalay

Toen het vliegveld van Mandalay in 1999 werd opgeleverd was de luchthaven de modernste van het land. Na de verbouwing van het vliegveld van Rangoon in 2008 was dat niet meer het geval. Het vliegveld van Mandalay werd in opdracht van de Junta van Myanmar gebouwd met als doel om het aantal toeristen te vergroten en buitenlandse investeringen aan te trekken. Er werd een groeipercentage van 10% nagestreefd. Ook was het de bedoeling dat het vliegveld als hub voor de regio zou gaan dienen. Er werd flink ingezet op deze doelen door bijvoorbeeld de langste landingsbaan van Zuidoost Azië aan te leggen (4267 meter). Hoewel de groei langzaam inzette kent het vliegveld momenteel in flinke jaarlijkse groei van het aantal passagiers en cargo. In 2016 verwerkte het vliegveld ruim 3 miljoen passagiers. De capaciteit van het vliegveld is 15 miljoen passagiers.

Er zijn goede voorzieningen op het vliegveld van Mandalay aanwezig. Zo heeft het vliegveld 1 terminal, 36 check-in desks, 8 gates, 3 bagagebanden, een postkantoor, banken, pinautomaten (ATM’s), diverse restaurants, een VIP Lounge, Duty Free Shopping, een infodesk en een balie om een auto te huren. Ook zijn er balies waar je een taxi kunt reserveren.

Vervoer van het vliegveld van Mandalay naar de stad

Het vligeveld van Mandalay ligt niet in Mandalay zelf of dicht in de buurt. Officieel ligt het vliegveld in de plaats Tada-U op 35 kilometer afstand van Mandalay. Bij de taxi counters bij de aankomsthal kan je een taxi naar de stad regelen. De tarieven van de taxiritten liggen vast (fixed rates). Zo betaal je voor een privé taxi 15,000 Kyat en voor een gedeelde taxi (shared taxi) 4,000 Kyat. Bij de bali kan je een coupon aanschaffen die je bij je taxichauffeur op de taxi parkeerplaats kunt inleveren.

Visum voor Myanmar

Als je Myanmar gaat bezoeken heb je een visum nodig. Je kunt je visum voor Myanmar op voorhand via een Birmese ambassade regelen of online je e-visum voor Myanmar aanvragen. Je visum is 30 dagen geldig. Een visa on arrival voor Myanmar bij de douane regelen is ook mogelijk. Let erop dat je aan een hoop eisen moet voldoen. Zo moet je bijvoorbeeld in het bezit zijn van een uitnodiging van een bedrijf of instantie (meer info).

Mandalay Airport

€67
6.6

Mandalay Airport

6.6/10