Vliegveld van Bagan

Nabij de tempels van Bagan, een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Myanmar, ligt het vliegveld Nyaung U Airport. Hoewel het vliegveld niet direct bij Bagan ligt wordt het wel gezien als het officiële vliegveld van Bagan. Het vliegveld wordt alleen gebruikt voor binnenlandse vluchten. Er zijn momenteel nog geen internationale vluchten op het vliegveld van Bagan mogelijk. Vanuit Nederland vlieg je al vanaf €664 naar Bagan (retourticket). Check de prijzen via Skyscanner.nl

Over het vliegveld van Bagan

Het vliegveld van Bagan ligt in Nyaung U op een paar kilometer afstand van Bagan, bekend van de vele tempels. De luchthaven van de stad is in handen van de overheid. Het voornaamste doel van gebruik van het vliegveld is toerisme. Jaarlijks komen miljoenen toeristen op de tempels van Bagan af. Omdat reizen per bus of trein erg tijdrovend kan zijn vanwege de slechte staat van de wegen en spoorwegen is vervoer door de lucht een voor de hand liggende manier van reizen. Jaarlijks maken dan ook vrij veel toeristen van het vliegveld gebruikt. Zoals van zoveel andere vliegvelden en hotels verdiend de junta van Myanmar een flink centje bij door de exploitatie van het vliegveld.

Vervoer van het vliegveld van Bagan naar de stad

In 15 tot 20 minuten kan je per taxi van het vliegveld van Bagan naar het centrum van Bagan komen. Buiten bij de aankomst hal kan je een taxi nemen. De taxi’s op het vliegveld hebben vaste prijzen (fixed prices). Een ritje naar nieuw Bagan kost je zo’n 8000 Kyat. Reis je tot aan old Bagan, dan ben je iets minder kwijt.

Voorzieningen op het vliegveld van Bagan

Op de luchthaven van Bagan is het aantal voorzieningen erg beperkt. Zo zijn er geen pinautomaten (ATM’s). Geldwisselkantoren zijn er wel maar die zijn vaak niet bemand. Neem daarom voldoen Kyat’s mee. Let erop dat je het vliegveld niet afkomt zonder dag je een Bagan Archaeological Zone pass hebt gekocht bij de douane. De pas geeft je toegang tot de tempel site en kost 5000 Kyat of 22 USD.

Bagan Airport

€67
6.3

Bagan Airport

6.3/10