Vliegveld van Vientiane

Het vliegveld van Vientiane, Wattay International Airport, is het grootste en drukste van alle vliegvelden in Laos. Vanaf het vliegveld worden er vluchten uitgevoerd naar andere steden in Laos maar ook naar steden in omringende landen als Vietnam, Cambodja, Thailand en China. Het vliegveld van Vientiane is in de afgelopen jaren opgeknapt en is nu een vrij modern vliegveld met veel faciliteiten. Vanuit Schiphol kan je met één overstap naar Vientiane vliegen vanaf €589 voor een retour.

Over het vliegveld van Vientiane

Er zijn twee terminals te vinden in het vliegveld van Vientiane. Één voor binnenlandse vluchten en één voor buitenlandse vluchten. De oude terminal wordt gebruikt voor de binnenlandse vluchten terwijl de nieuwe terminal voor internationale vluchten gebruikt wordt.

Vluchten naar Vientiane

Diverse vliegtuigmaatschappijen voeren vluchten uit vanaf en naar Vientiane vliegveld. De belangrijkste maatschappijen die regelmatig op Vientiane Airport vliegen zijn Lao Airlines, AirAsia, China Eastern Airlines, China Southern Airlines, Thai Airways en Vietnam Airlines. Belangrijke verbindingen bestaan tussen Vientiane en Bangkok, Chiang Mai, Siem Reap, Hanoi en steden in zuidelijke China. Op korte termijn zal het ook mogelijk moeten zijn om rechtstreeks van Vientiane naar Yangoon in Myanmar te vliegen. De verwachting en planning is dat dit vanaf begin 2018 mogelijk zal zijn.

Voorzieningen op het vliegveld van Vientiane

Het moderne vliegveld van Vientiane biedt tal van voorzieningen voor reizigers. Zo zijn er winkels, restaurants, informatie desks, geldwisselkantoren, pinautomaten (ATM’s) en taxi en/of tuk tuk standplaatsen om snel, eenvoudig en goedkoop naar het centrum van Vientiane te kunnen reizen.

Vervoer van het vliegveld van Vientiane naar de stad

Er zijn meerdere opties als het aankomt op vervoer van het vliegveld van Vientiane naar de stad. De luchthaven ligt 3 kilometer ten noorden van het centrum van Vientiane. Met een taxi of tuk tuk kan je binnen 15 minuten naar de stad rijden. Voor de aankomst hal van het vliegveld vindt je diverse taxi’s, tuk tuks en motorbikes die je naar het centrum van Vientiane kunnen brengen. Een taxirit kost je ongeveer $8 terwijl een tuk tuk je $5 kost. Een ritje achterop een motirbike kost je 2 tot 3 dollar. Veel hotels in Vientiane bevinden zich vlak achter de straat die aan de boulevard ligt. Als je de boulevard aangeeft als bestemming weet elke chauffeur de weg te vinden.

Vientiane Airport

€51
7.4

Vientiane Airport

7.4/10