Vliegveld van Savannakhet

Het kleinste internationale vliegveld van Laos is het vliegveld van Savannakhet. Het vliegveld is na dat van Pakse het belangrijkste vliegveld in Zuid-Laos. Momenteel worden er alleen internationale vluchten naar Bangkok uitgevoerd via Pakse. Ook kan je vanaf het vliegveld van Savannakhet naar twee belangrijke steden in Laos vliegen per binnenlandse vlucht. Zo zijn er directe vluchten naar Pakse en de Laotiaanse hoofdstad Vientiane. Een vliegticket van Nederland naar Savannakhet boek je vanaf €667 retour.

Over het vliegveld van Savannakhet

Tijdens de tweede Indochina oorlog, beter bekend als de Vietnamoorlog, legden de Amerikanen het vliegveld van Savannakhet aan. De CIA richtte een vliegtuigmaatschappij op genaamd Air America om zogenaamd passagiersvluchten uit te voeren. Ondertussen voerden ze een geheime oorlog in Laos waarbij ze frequent gebruik maakten van de luchthaven van Savannakhet. Regelmatig werden geheime vluchten uitgevoerd om de Ho Chi Minh train (route) te lokaliseren en te bombarderen. Ook gebruikten ze de luchthaven om de aan de Amerikaanse kant strijdende Hmong bevolking in de bergen te bevoorraden. Lang na de oorlog gebruikten de Amerikanen het vliegveld vooral om te zoeken naar MIA’s (Missing In Action), militairen die nog altijd te boek staan als vermist.

Het kleinschalige vliegveld kan vliegtuigen van kleine omvang ontvangen. Er zijn geen directe plannen om het vliegveld te vergroten of te renoveren. Wel komt er in de nabije toekomst een nieuwe internationale verbinding bij. Het vliegveld zal worden aangedaan op de route Vientiane-Savannakhet-Pakse-Da Nang.

Vervoer van het vliegveld van Savannakhet naar de stad

Het kleine vliegveld van Savannakhet ligt in het zuiden van de stad. Het ligt op bescheiden afstand van het centrum van Savannakhet, namelijk slechts op één kilometer. Vervoer van het vliegveld van Savannakhet naar de stad hoeft dan ook geen groot probleem te vormen. Het is zelfs mogelijk om te voet van het vliegveld naar je hotel te lopen. Ook kan je per tuk tuk of motorbike voor ongeveer 10.000 Kip (€1,50) naar je hotel reizen. Voor de aankomsthal (arrival hall) staan diverse tuk tuks en motorbike’s je al op te wachten.

Vliegtuigmaatschappijen die vliegen naar Savannakhet

Er is momenteel slechts één vliegtuigmaatschappij actief op het vliegveld van Savannakhet. Het is Lao Airlines, de nationale vliegtuigmaatschappij van Laos.

Savannakhet Airport

€67
6.8

Savannakhet Airport

6.8/10