Vliegveld van Pakse

Het belangrijkste en grootste vliegveld in het zuiden van Laos is het vliegveld van Pakse (ook wel Paxe geschreven). Het vliegveld, Pakse International Airport, ligt middenin de stad Pakse langs de Mekong rivier. Omdat de afstanden over de weg in Laos erg groot zijn groeit het belang van het vliegveld jaarlijks flink. Om van Vientiane over de weg naar Pakse te rijden moet je rekenen op een reistijd van bijna 10 uur. Als je van Vientiane naar Pakse vliegt ben je in 40 minuten op je bestemming! Een retour vliegticket van Nederland naar Pakse boek je vanaf €589.

Over het vliegveld van Pakse

Tijdens de Vietnamoorlog werd in 1959 het vliegveld van Pakse gebouwd. Nadat het erg in verval raakte werd het in 2009 weer geopend naar een grote verbouwing. De terminal van het vliegveld is in Lan Xang stijl gebouwd, de stijl waarin veel tempels in Laos zijn gebouwd. Niet alleen wordt het vliegveld van Pakse gebruikt voor de burgerluchtvaart. Ook de Laotiaanse luchtmacht maakt gebruik van de luchthaven.

Vervoer van het vliegveld van Pakse naar de stad

Omdat de afstand van het vliegveld van Pakse naar het centrum van Pakse slechts 2 kilometer is, reis je er snel heen. Het vliegveld ligt in het noorden van de stad. Voor de aankomsthal (departures) staan tuk tuks en motorbikes die je voor $2 tot $3 een rit naar de stad aanbieden.

Vluchten naar Pakse

Lao Airlines is de belangrijkste vliegtuigmaatschappij die actief is op de luchthaven van Pakse. Ze voeren vluchten uit tussen Pakse en Vientiane, Siem Reap, Bangkok Danang, Ho Chi Minh stad. Mocht je naar Bangkok moeten vliegen maar je haalt je vlucht niet, dan kan je een vlucht boeken vanaf het nabijgelegen vliegveld van Ubon Ratchathani. Dit vliegveld ligt net over de grens in Thailand aan de overkant van de Mekong rivier. Vaak kan je erg voordelige vliegtickets van Ubon Ratchathani naar Bangkok boeken.

Pakse Airport

€67
6.5

Pakse Airport

6.5/10