Vliegveld van Luang Prabang

Luang Prabang is de populairste stad van Laos en wordt door veel toeristen ook wel de mooiste stad van Zuidoost Azië genoemd. Sinds het openstellen van de grenzen van Laos voor het toerisme is het belang van het vliegveld van Luang Prabang ook steeds groter geworden. Momenteel is het vliegveld van Luang Prabang het op één na belangrijkste vliegveld van Laos na dat van de hoofdstad Vientiane. Een vliegticket van Nederland naar Luang Prabang boek je vanaf €498 retour.

Over het vliegveld van Luang Prabang

Het vliegveld is enkele jaren geleden (2012/2013) verbouwd om meer reizigers te kunnen verwerken. Ook is de bestaande landingsbaan verlengd. Zodoende kunnen er dagelijks meer vluchten uit Laos en de omringende landen zoals Thailand, Cambodja, Vietnam en China op het vliegveld landen.
Het vliegveld van Luang Prabang is modern en biedt volop voorzieningen voor haar reizigers. Er is één terminal aanwezig waar reizigers aankomen en vertrekken die binnenlandse of internationale vluchten maken.

Momenteel kan je vanuit Bangkok, Chiang Mai, Phnom Penh, Siem Reap en Hanoi rechtstreeks naar Luang Prabang vliegen. Het voordeligste vliegticket begint bij $50 per enkele reis.

Vervoer van het vliegveld van Luang Prabang naar de stad

Het vliegveld ten noorden van het centrum van Luang Prabang op ongeveer vier kilometer afstand. Het centrum is snel en eenvoudig te bereiken. Voor de luchthaven van Luang Prabang vind je tal van taxi’s en tuk tuk’s die je voor een vast tarief naar het centrum brengen. Er is een taxi balie bij de aankomsthal waar je een taxi kunt bestellen. De rit kost je ongeveer $6 (per persoon).

Visum voor Laos

Als buitenlandse toerist is het verplicht om een visum voor Laos aan te schaffen. Je kunt op het vliegveld van Luang Prabang een visa on arrival regelen. De kosten bedragen $35 en nog een dollar extra voor de “afhandelingskosten”. Ook heb je een pasfoto nodig. Heb je er geen, dan kan je een foto (of scan) laten maken voor nog eens $1. Met je visum voor Laos mag je 30 dagen in Laos verblijven. Betalen in dollars is het meest voor de hand liggend omdat ze de dollar gelijk wanen een de Euro (1 op 1). Omdat de Euro duurder is dan de dollar ben je dus goedkoper uit indien je met dollars betaald.
Uiteraard kan je ook voordat je op reis gaat in Nederland je visum aanschaffen.

Informatie vliegveld van Luang Prabang

Luang Prabang Airport

€51
7.4

Luang Prabang Airport

7.4/10