Vliegveld van Luang Namtha

In het noorden van Laos vind je het vliegveld van Luang Namtha. Omdat jaarlijks behoorlijk wat toeristen het bergachtige noorden van Laos bezoeken om een trekking te maken door het prachtige landschap en de minderheden te bezoeken, wordt het vliegveld best veel gebruikt. Mede omdat reizen over land erg tijdrovend is, is de aanwezigheid van de luchthaven in dit deel van Laos van groot belang. Vanuit Nederland kan je met twee overstappen naar Luang Namtha vliegen. Een ticket boek je vanaf €762 retour. Bekijk prijzen.

Over het vliegveld van Luang Namtha

Tijdens de Franse overheersing over Laos werd het vliegveld van Luang Namtha gebouwd. De Fransen bouwden het omdat vervoer over land er lang duurde. Vervoer door de lucht bleek vele malen sneller en efficiënter te zijn. Tijdens de Tweede Indochina oorlog gebruikten de CIA het vliegveld voor hun geheime vluchten. De vliegtuigen van Air America, de dekmantel van de CIA, maakten vaak gebruik van het vliegveld om in contact te komen met de Hmong bevolking die aan de kant van de Amerikanen stond.

Tussen 2006 en 2008 werd de luchthaven van Luang Namtha gesloten voor een grote renovatie. Zo werd de landingsbaan verlengd van 1200 naar 1600 meter zodat er grotere vliegtuigen konden landen. Ook werd er een nieuwe terminal gebouwd. Het vliegveld heeft nog altijd één landingsbaan. Dagelijks zijn er rechtstreekse vluchten naar de hoofdstad Vientiane die door Lao Airlines en SkyWay worden uitgevoerd. Er zijn plannen om weer direct vluchten te gaan uitvoeren naar de hoofdstad Vientiane en Ban Huay Xai. Ook zijn er plannen om het vliegveld een internationale status te geven door vluchten naar/van Thailand en/of China uit te voeren.

Vervoer van het vliegveld van Luang Namtha naar de stad

Het vliegveld ligt op 6 kilometer afstand van het centrum van Luang Namtha. Voor de aankomsthal staan tuk tuks opgesteld die je voor 10.000 KIP naar het centrum of je hotel in de stad brengen. Een bestemming buiten het centrum kan iets meer kosten.

Populaire vluchten naar Luang Namtha

Momenteel kan je alleen vanuit andere bestemmingen in Laos naar Luang Namtha vliegen. Het vliegveld wordt nog niet op internationaal niveau gebruikt. Vandaag de dag kan je alleen nog maar vanuit Vientiane naar Luang Namtha vliegen.

Luang Namtha Airport

€67
6.4

Luang Namtha

6.4/10