Vliegveld van Lombok

Het enige vliegveld op het Indonesische eiland Lombok is Lombok International Airport. Het vliegveld van Lombok werd eind oktober 2011 geopend op het eiland dat na Bali het populairste eiland van Indonesië is onder toeristen. Het nieuwe vliegveld was onderdeel van een groot project om meer toeristen naar Lombok te krijgen. Jaarlijks weten steeds meer en meer toeristen het eiland en de nabijgelegen Gili-eilanden te vinden. Vanuit Nederland vlieg je met één overstap in Singapore al naar Lombok. Tickets van Schiphol naar Lombok boek je vanaf €643 retour.

Over het vliegveld van Lombok

Omdat het oude vliegveld van Lombok, Selaparang Airport aan vervanging toe was en om het aantal toeristen te vergroten, werden er plannen voor een nieuw vliegveld gemaakt. Uitbreiding van het oude vliegveld was niet mogelijk vanwege de ligging in bergachtig gebied. Daarom werd gekozen voor een nieuwe locatie nabij Mataram, de hoofdstad van Lombok. Omdat de landingsbaan uitgebreid is tot 4000 meter kan het vliegveld middelgrote vliegtuigen ontvangen zoals de Airbus A330 en Boeing 767. Er zijn veel moderne voorzieningen aanwezig zoals banken, pinautomaten (ATM’s), geldwisselkantoren, WIFI, restaurants, winkels etc. Het vliegveld van Lombok kan jaarlijks 3.25 miljoen passagiers verwerken. Jaarlijks neemt het aantal internationale vluchten naar het eiland nog altijd toe.

Vervoer van het vliegveld van Lombok naar het centrum

Lombok International Airport ligt op ongeveer 40 kilometer afstand en ten zuid-westen van de hoofdstad Mataram. Vanaf het vliegveld kan je eenvoudig en snel per taxi naar Mataram reizen. Je kunt bij aankomst op het vliegveld bij de arrival hal je taxi regelen of op voorhand online boeken. Een taxirit van Lombok Airport naar Mataram is goed te betalen. Ook kan je per taxi naar de populaire plaats Senggigi doorreizen dat op 55 kilometer afstand ligt.

Ook een optie is het openbaar vervoer. Er is geen trein op Lombok aanwezig. Wel kan je per bus van het vliegveld van Lombok naar Mataram reizen. Bussen vertrekken vanaf de aankomsthal van de terminal naar Mandalika busstation (city bus terminal) aan de oostkant van Mataram en de westkant van Senggigi. De bussen van busmaatschapij DAMRI zijn modern, hebben airco en rijden vrij regelmatig voor vaste prijzen.

Vliegveld van Lombok

16
7.2

Bali Airport

7.2/10