Vliegveld van Manilla

Nino Aquino International Airport, het vliegveld van Manilla, is veruit het grootste en belangrijkste vliegveld van De Filipijnen. Als je van plan bent om de prachtige Filipijnse eilanden te gaan bezoeken is de kans erg groot dat je via de luchthaven van Manilla reist. Het vliegveld is feitelijk de poort tot De Filipijnen en er zijn dan ook tal van landen in de omgeving waarvandaan je rechtstreeks op Manilla kunt vliegen. Vanuit Nederland kan je met één overstap naar Manilla vliegen. Een vliegticket van Nederland naar Manilla boek je vanaf €452 retour. Bekijk prijzen.

Over het vliegveld van Manilla

In 1935 werd het vliegveld van Manilla onder de naam “Grace Park Airfield” gebouwd. Later werden diverse stukken grond bij het vliegveld betrokken en werd het vliegveld ook verplaats. Het werd tevens thuisbasis van de USAF, de Amerikaanse luchtmacht. Momenteel heeft het vliegveld vier terminals. De derde en tweede terminal zijn het grootst. Ze kunnen respectievelijk 13 en 9 miljoen passagiers vervoeren op jaarbasis. De internationale vluchten naar Manilla landen doorgaans bij deze terminals. In 2016 werden er in totaal bijna 40 miljoen passagiers vervoerd via de luchthaven van Manilla.

Vervoer van het vliegveld van Manilla naar de stad

Na aankomst op de luchthaven zal het nog enige moeite kosten om naar het centrum van Manilla te komen. De afstand tussen het centrum van Manilla en het vliegveld is 7 kilometer. Het vliegveld ligt ten zuiden van de stad. Vervoer van het vliegveld van Manilla naar de stad (centrum van Manilla) is op verschillende manieren mogelijk.

Zo rijden er bussen van het vliegveld (alle 4 de terminals) van Manilla naar het centrum en weer terug. De bussen rijden naar Epifanio de los Santos Avenue in het centrum van Manilla. De rit duurt ongeveer 40 minuten en kost niet meer dan ₱200.00 (€3,50). Een kaartje koop je in de bussen die om de 10 a 15 minuten vertrekken. Ook kan je online je buskaartje kopen via UBE Express. Je vindt op de website ook vertrektijden van de bussen en routes. Deze speciale airport shuttle service is erg betrouwbaar en dé manier om scams te ontlopen!

Ook een voordelige optie is de trein. Er rijden treinen van het vliegveld naar het centrum van Manilla. Eigenlijk zijn het metro’s van het Manila Light Rail Transit System. Helaas brengen ze je niet helemaal naar vliegveld. Twee verbindingen brengen je naar het Baclaran station of het Nichols station in Manilla (zie plattegrond). Vanaf dit punt moet je nog een flink stuk lopen. De bus is de beste optie.

Uiteraard behoort een taxi ook tot de mogelijkheden. Voor ₱500.00 tot ₱800.00 (€9 – €15) kan je per taxi van het vliegveld van Manilla naar het centrum reizen. Taxi’s vertrekken voor de aankomsthallen van de terminals. Let erop dat er vrij veel scams voorkomen. Overweeg om de bus te nemen ondanks de snelheid van de taxi’s ten opzicht van de bus. Per taxi ben je in 20 minuten in het centrum van Manilla omdat taxi’s over de Skyway snelweg rijden (tolweg). Ook kan je ervoor kiezen om vooraf je taxi online te boeken. Je chauffeur staat je dan met een bordje op te wachten in de aankomsthal. Je bespaart je zo een hoop gedoe.

Mocht je liever per jeepney reizen, dan kan dat ook. Jeepney’s rijden regelmatig naar de stad en het aanbod is groot. Chauffeurs wachten op vertrek tot de jeepney vol zit. Enig geduld wordt dus geboden.Je bent ongeveer ₱100.00 tot ₱150.00 (€2 – €3) kwijt voor je rit naar het centrum van Manilla.

Manilla Airport

€21
6.4

Manilla Airport

6.4/10