Vliegveld van Sihanoukville

Het vliegveld van Sihanoukville, Kaong Kang Airport, is het op twee na belangrijkste vliegveld van Cambodja. Sihanoukville Airport is na Siem Reap en Phnom Penh ook de belangrijkste toeristische bestemming in het land. Vanaf diverse luchthavens kan je tegenwoordig naar Sihanoukville vliegen. Een vliegticket van Nederland naar Sihanoukville boek je vanaf €496 retour.

Over het vliegveld van Sihanoukville

De luchthaven van Sihanoukville werd in 1960 met behulp van de Sovjet Unie gebouwd. Het vliegveld van Sihanoukville heeft slechts één landingsbaan. Vliegtuigen komen vaak van boven de zee aanvliegen. In de periode dat de Rode Khmer aan de macht was in Cambodja werd het vliegveld niet gebruikt. Pas in 2007 werd het vliegveld weer in gebruik genomen nadat het was opgeknapt en nadat ook de lengte van de landingsbaan verlengt was. Nadat er in het najaar van 2007 een vliegtuigcrash van de Russische vliegtuigmaatschappij PMT Air plaatsvond in de bergen nabij Sihanoukville door het slecht weer, werd het vliegveld van Sihanoukville weer gesloten. In 2011 werd de luchthaven weer geopend en vonden de eerste vluchten plaats tussen Siem Reap en Sihanoukville. Later werden er ook vluchten van Phnom Penh naar Sihanoukville mogelijk gemaakt evenals internationale vluchten vanaf Kuala Lumpur, Ho Chi Minh stad en Tianjin en Kunming in China.

Goedkoop vliegticket naar Sihanoukville boeken

De prijzen van vliegtickets zijn de afgelopen jaren flink gedaald door de toenemende concurrentie. Daarom kan je tegenwoordig vrij eenvoudig een goedkoop vliegticket naar Sihanoukville boeken. Als je in een niet al te drukke periode gaat reizen, dan moet je al voor €496 en vliegticket naar Sihanoukville kunnen boeken. Zorg er voor dat je op tijd je vliegticket boekt. Er zijn een aantal handige tips en trucs die de kans op een goedkoop vliegticket naar Sihanoukville flink vergroten. Via WTC.nl vind je vaak goedkope vliegtickets naar Sihanoukville.

Vliegtuigmaatschappijen die naar Sihanoukville vliegen

Er is een aantal vliegtuigmaatschappijen dat naar Sihanoukville vliegt. Sinds kort vliegt AirAsia van Kuala Lumpur naar Sihanoukville. Met vliegtuigmaatschappij Cambodia Angkor Air kan je van Ho Chi Minh stad naar Sihanoukville vliegen maar ook vanaf Phnom Penh en Siem Reap in Cambodja zelf. Ook Cambodia Bayon Airlines vliegt vanaf Siem Reap en Phnom Penh naar Sihanoukville. Ruili Airlines vliegt vanuit Kunming naar Sihanoukville en Tianjin Airlines vanaf Tianjin.

Ook zijn er soms chartervluchten vanuit Macau, Chengdu, Wuhan, Wuxi, Shijiazhuang, Xi’an en Seoul–Incheon.

Vervoer van het vliegveld van Sihanoukville naar het centrum

Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Sihanoukville kan je ervoor kiezen om per taxi, motorbike of tuk tuk naar het centrum van Sihanoukville door te reizen. Alle drie de vervoermiddelen vind je buiten bij de aankomsthal. Een taxi zal ongeveer $15 kosten, een ritje in een tuk tuk $10 en een lift per motorbike $5. De afstand van het vliegveld van Sihanoukville tot het centrum van Sihanoukville is ongeveer 20 kilometer. De stranden van Sihanoukville liggen nog iets verderop (1 a 2 kilometer). Wil je naar het strand reizen, vertel je chauffeur dan om naar de Golden Lions rotonde vlakbij het strand en het uitgaansgebied te rijden. Hier vind je ook de meeste (betaalbare) hotels. Voor $2 extra kan je naar Otres beach doorreizen, een steeds populairder wordend strand in Sihanoukville.

Vervoer in Cambodja kan je tegenwoordig goedkoop en eenvoudig
online boeken
. Zo kan je bustickets van Sihanoukville naar bijvoorbeeld Siem Reap, Phnom Penh, Kampot, Battambang en Kep online boeken. Ook kan je boottickets van Sihanoukville naar Koh Rong eiland online boeken. Zelfs in combinatie met je bustickets. Bekijk tijden en prijzen.

Sihanoukville Airport

7.8

Sihanoukville Airport

7.8/10