Vliegveld van Siem Reap

Het vliegveld van Siem Reap, Angkor International Airport, is het drukste vliegveld van Cambodja. Het vliegveld is vernoemd naar de nabijgelegen tempels van Angkor met Angkor Wat als belangrijkste tempel. De tempels van Angkor zijn dan ook de voornaamste reden waarom het vliegveld van Siem Reap het grootste aantal passagiers vervoerd, zelfs meer dan het vliegveld van de hoofdstad Phnom Penh. De tempels van Angkor Wat staan op de UNESCO-werelderfgoedlijst en trekken jaarlijks ongeveer 4 miljoen bezoekers van over de hele wereld. Het aantal bezoekers uit landen uit de regio zoals Vietnam, Thailand, China, Japan en Zuid-Korea blijft elk jaar flink groeien. Vliegtickets van Nederland naar Siem Reap boek je vanaf €420 retour.

Goedkoop vliegticket naar Siem Reap boeken

De prijzen van vliegtickets zijn de afgelopen jaren flink gedaald door de toenemende concurrentie. Daarom kan je tegenwoordig vrij eenvoudig een goedkoop vliegticket naar Siem Reap boeken. Als je in een niet al te drukke periode gaat reizen, dan moet je al voor €420 en vliegticket naar Siem Reap kunnen boeken. Zorg er voor dat je op tijd je vliegticket boekt. Er zijn een aantal handige tips en trucs die de kans op een goedkoop vliegticket naar Siem Reap flink vergroten. Via WTC.nl vind je vaak goedkope vliegtickets naar Siem Reap.

Over het vliegveld van Siem Reap

De luchthaven van Siem Reap is in 2006 gebouwd maar kan nu al niet meer alle toeristen verwerken die de tempels van Angkor komen bezoeken. Het vliegveld heeft slechts één landingsbaan en twee terminals, één voor nationale vluchten en één voor internationale vluchten. Het vliegveld verwerkt jaarlijks ruim 3 miljoen passagiers. Er zijn volop voorzieningen op het vliegveld aanwezig. Je kunt er gebruik maken van gratis WIFI, er is Airco aanwezig en er zijn tal van winkels en restaurantjes. Ook zijn er diverse pinautomaten op het vliegveld te vinden. Het vliegveld van Siem Reap ligt op 6 kilometer afstand van Siem Reap en op maar 2 kilometer afstand van Angkor Wat.
Er zijn al plannen voor de bouw van een nieuw vliegveld zo’n 60 kilometer verderop.

Angkor Wat in Siem Reap

Vervoer van het vliegveld van Siem Reap naar de stad

Wat betreft het vervoer van het vliegveld van Siem Reap naar de stad zijn er verschillende mogelijkheden. Zo staat er op de parkeerplaats voor het vliegveld taxi’s geparkeerd die je voor $8 naar het centrum van Siem Reap brengen. Je kunt ook vooraf online een taxi van het vliegveld van Siem Reap naar je hotel boeken. De tuk tuks die iets verderop langs de weg staan brengen je er voor $4 heen. Veel hotels in Siem Reap bieden gratis transfers aan van het vliegveld naar het hotel. Ze kost je transfer niks extra’s en wordt je op de luchthaven netjes opgewacht door een chauffeur met bordje.

Vervoer in Cambodja kan je tegenwoordig goedkoop en eenvoudig
online boeken
. Zo kan je bustickets van Siem Reap naar bijvoorbeeld Phnom Penh, Sihanoukville, Kampot, Battambang en Kep online boeken. Ook kan je boottickets naar Koh Rong eiland online boeken. Zelfs in combinatie met je bustickets. Bekijk tijden en prijzen.

Siem Reap Airport

€18
7.7

Siem Reap Airport

7.7/10