Vliegveld van Phnom Penh

Het vliegveld van Phnom Penh, Pochentong Airport, is het op één na drukste vliegveld van Cambodja. De luchthaven van Phnom Penh is na dat van Siem Reap, het belangrijkste van het land. Jaarlijks maken ruim 2,5 miljoen toeristen gebruik van het vliegveld. Veel toeristen komen in Phnom Penh de killing fields, de S21 martelgevangenis en het prachtige nationaal museum van Phnom Penh bezoeken. Vliegtickets van Nederland naar Phnom Penh Airport boek je vanaf €416 retour.

Goedkoop vliegticket naar Phnom Penh boeken

De prijzen van vliegtickets zijn de afgelopen jaren flink gedaald door de toenemende concurrentie. Daarom kan je tegenwoordig vrij eenvoudig een goedkoop vliegticket naar Phnom Penh boeken. Als je in een niet al te drukke periode gaat reizen, dan moet je al voor €416 en vliegticket naar Phnom Penh kunnen boeken. Zorg er voor dat je op tijd je vliegticket boekt. Er zijn een aantal handige tips en trucs die de kans op een goedkoop vliegticket naar Phnom Penh flink vergroten. Via WTC.nl vind je vaak goedkope vliegtickets naar Phnom Penh.

Over het vliegveld van Phnom Penh

Het vliegveld van Phnom Penh telt tegenwoordig 2 terminals. De oude terminal wordt voor binnenlandse vluchten gebruikt terwijl de tweede terminal voor de internationale vluchten wordt gebruikt. Het vliegveld werd in de koloniale periode door de Fransen gebouwd en in 1995 door een Frans-Maleisisch bedrijf gerenoveerd. Het bedrijf kreeg daarbij de rechten voor 20 jaar. In 2016 werd het vliegveld opnieuw gerenoveerd en ook de capaciteit werd uitgebreid zodat er meer passagiers kunnen worden verwerkt.
Het vliegveld van Phnom Penh voldoet aan de eisen van een modern vliegveld. Voorzieningen zijn er volop en de service is goed en snel. Vaak ben je in 30 minuten ingecheckt en door de douanecontrole heen.

Vliegveld Phnom Penh Pochtentong

Vervoer van het vliegveld van Phnom Penh naar de stad

Het vliegveld van Phnom Penh ligt 16 kilometer van het centrum van Phnom Penh vandaan. Bij het vliegveld kan je per taxi, tuk tuk of motorbike naar het centrum reizen. Voor een taxi betaald je $10 terwijl je voor een tuk tuk $5 betaalt. Een ritje met een motorbike kost je $3. Taxi’s vind je op de luchthaven bij de arrival hal. Voor een tuk tuk moet je de parkeerplaats oplopen. Motorbikes kan je op straat aanhouden (1 minuut lopen). Let erop dat de weg van het centrum van Phnom Penh naar haar vliegveld van Phnom Penh erg druk is. Je staat vaak lang en veel vast. Reken daarom ongeveer een half uur extra reistijd (bovenop de normale reistijd van 30 minuten) tussen 06.00 en 20.00 uur.

Vervoer in Cambodja kan je tegenwoordig goedkoop en eenvoudig
online boeken
. Zo kan je bustickets van Phnom Penh naar bijvoorbeeld Siem Reap, Sihanoukville, Kampot, Battambang en Kep online boeken. Ook kan je boottickets naar Koh Rong eiland online boeken. Zelfs in combinatie met je bustickets. Bekijk tijden en prijzen.

Voorzieningen op het vliegveld van Phnom Penh

Het vliegveld van Phnom Penh is voorzien van moderne voorzieningen. Zo zijn er voorzieningen zoals gratis WIFI, airco, gratis te gebruiken computers met internet, een bagage inpakservice (vertrekhal), Duty Free shops, diverse winkeltje en restaurantjes. De wachtruimtes in de vertrekhallen zijn erg ruim en voorzien van comfortabele zitplaatsen.

Visa on Arrival in Phnom Penh

Voor Nederlanders en Belgen is het mogelijk om een visa on arrival in Phnom Penh Airport (visum bij aankomst) te regelen. Een regulier visum voor Cambodja is 30 dagen geldig en kost $30. Voor de aanvraag van het visa on arrival heb je een pasfoto nodig maar voor een fee van $1 kan je ook een foto laten maken bij de balie waar je het visum aanvraagt. Binnen 5 minuten heb je meestal je visum. Een visum voor Cambodja kan je eenmalig verlengen (extended visa). Ook kan je tegenwoordig online je visum voor Cambodja regelen Meer info.

Phnom Penh Airport

€22
8.1

Phnom Penh Airport

8.1/10